DepoLink Škrljevu drama protiv Alkara: treća uzastopna pobjeda Zelenih

Devet sekundi prije kraja Rajčić zabija jedno od dva bacanja za 79:76, pa je gostima je ostalo 8,4 sekundi za posljednji napad koji nisu iskoristili

MAVRINCI DepoLink Škrljevo je u neizvjesnoj utakmici 8. kola pobijedilo Alkar 79:76 i tako došlo do treće pobjede u nizu. Pobjednik je odlučen u posljednjim sekundama utakmice u kojima se odvijala prava drama na terenu.

Na isteku prve četvrtine Zeleni su na plus sedam (21:14). Početak druge četvrtina u znaku je Vite Smojvera koji sa dvije trice dovodi domaćina na plus deset (28:18). Ipak, Alkari se ne predaju jer Ivan Svalina postiže osam koševa uz dvije trice ,pa Sinjani dolaze do prvog izjednačenja 34:34, a potom i vodstva 34:37. Na veliki se odmor otišlo prednošću Škrljeva 40:37, nakon što je Griffin Ramme zabio dvicu i slobodno bacanje.

Prve četiri minute treće četvrtine u znaku su Alkara, koji serijom 10:0 dolazi do prednosti 47:40. Domaćini košem Sandra Antunovića te njegovom drugom tricom napokon zaustavljaju seriju gostiju i dolazi na minus dva 45:47. Sinjani na krilima Amerikanca Georga Brocka ponovno stižu do prednosti 51:45. Antunović i Luka Barišić su svojim koševima ipak na isteku tridesete minute donijeli minimalnu prednost DepoLink Škrljeva 57:56.

Prava drama odvijala se u posljednjih deset minuta. Lisica za goste zabija dvije trice (ukupno sedam na utakmici) i Sinjani su na plus pet. Sinjskom beku pariraju Griffin i Antunović, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Minutu i osam sekundi prije kraja Vigo bart sa sirenom pogađa tricu za 78:71, ali domaćin promašuje dva napada, pa Brock tricom deset sekundi prije kraja smanjuje na minus dva 78:76. Devet sekundi prije kraja Rajčić zabija jedno od dva slobodna bacanja za 79:76, pa je gostima je ostalo 8,4 sekundi za posljednji napad koji nije iskoristio Lisica. Pobjeda ostaje na Mavrincima.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Lisica sa 27 postignutih koševa. Kod DepoLink Škrljeva Ramme zabio je 19, Antunović 18, a Barišić 12 koševa.