Trener Đivoje: čvrstoća i stabilnost ekipe donijeli su Naprijedu treće mjesto na kraju polusezone

Opredijelili smo se za jedan smjer igre i pokazalo se da smo bili u pravu. Uoči sezone sam rekao da želimo biti prepoznatljivi, čvrsti i stabilni, kao hreljanska gradina na dresu. I ta čvrstoća i stabilnost su nam otvarali situacije do pobjede, kaže strateg Hreljana

HRELJIN Naprijed je najugodnije jesensko iznenađenje 3. NL Zapad. Jesen su Hreljani zaključili trećim mjestom. Šest pobjeda, četiri remija i tek dva poraza, uz gol razliku 14:7. Druga najbolja obrana lige, tek bod iza drugoplasiranog Vinodola i pet bodova iza Krka koji ima još jednu utakmicu. Na svom terenu bez poraza, u pet gostujućih utakmica ekipa s Lonje primila je tek tri gola. Svakako je kuriozitet da je 14 golova zabilo čak 11 igrača. Najbolji strijelci Hreljana zabili su po dva gola: Jagić, Tomljanović i Biškupović (oba iz penala). Razgovarali smo na kraju sezone s trenerom Karlom Đivojem.
Vjerujem da se možete složiti s konstatacijom da je Naprijed najugodnije iznenađenje jeseni.
– Apsolutno. Svjesni smo da smo postigli kvalitetan rezultat. Vratio bi se u uvod u sezonu, kada su napravljeni kvalitetni temelji. Postavili smo klub, u logističkom i stručnom dijelu, a igrači su se na to nadovezali. Ispoštovali ideje, pratili zamisli mene i mog pomoćnika Marka Čopa koji se školuje za UEFA A licencu, koji je unio svoj entuzijazam, dao vrijednost više ekipi. Svi skupa možemo biti ponosni na rezultat u polusezoni.
Imamo veliku podršku naših navijača. Jučer je pun autobus išao u Pazin (pobjeda protiv Pazina 1:0, gol Jagića) dati nam podršku. To je dodatna vrijednost kluba, lakše je igrati, lakše se boriti uz takvu publiku. Lijepa jesen za 100. godišnjicu kluba.

Temelji udareni na početku sezone, objašnjava trener Đivoje

Liga je prilično izjednačena. Krk se pokazao najkvalitetnijom ekipom. Može li se razmišljati o lovu na lidera na proljeće?
– Krk je stepenicu iznad svih u dosta izjednačenoj ligi u kojoj svatko svakog može pobijediti. Ako uđeš i najmanje neoprezno, imalo nemotiviran u utakmicu, sigurno ćeš ući u rezultatski deficit. Vidi se da domaćini dominiraju prvenstvom, ekipe definitivno igraju doma bolje. Krk je kvalitetno vođena ekipa, to se vidi. Mi smo ti koji bi na terenu trebali pokušati otežati Krku da prođe prvi kroz cilj. Gledamo prema gore, nećemo se predati.
Naprijed ima dugu listu strijelaca.
– Da. Puno se igrača upisalo u strijelce. Smatram da je to dobro, da imamo širinu, da golove ne zabijaju pojedinci već igra. U svakom trenutku svatko može zabiti gol. Puno igrača je dalo svoj doprinos ovom uspjehu. Nikad ekipu ne čini 11 ili 12 igrača. Mi smo jesenas imali u kadru 24-25 igrača.
Za uspjeh je sigurno zaslužna druga najbolja obrana lige.
– Imamo kvalitetne igrače u obrani, a cijela ekipa igra obranu. Opredijelili smo se za jedan smjer igre i pokazalo se da smo bili u pravu. Uoči sezone sam rekao da želimo biti prepoznatljivi, čvrsti i stabilni, kao hreljanska gradina na dresu. I ta čvrstoća i stabilnost su nam otvarali situacije do pobjede.
Efikasnost nije bila adut. Tek su tri ekipe u ligi zabile manje golova.
– Možda smo zabili manje golova, ali opredijelili smo se za svoj stil igre. To je i donijelo rezultat kojim smo zadovoljni. Pobjeda od 1:0 jednako nosi kao i pobjeda od 6:0.