Dizajneri izdvojili pet najpopularnijih boja ovoga ljeta

Favoriti su nježno ružičasta, terakota, žuta i prigušeno zelena

Kada je riječ o preuređivanju životnog prostora, aktualno godišnje doba svakako utječe na izbor boja i općenito dizajna. Imajući to na umu, dizajnerica interijera Nina Jović istražila je koje ljetne boje su najpopularnije ove sezone.

Nježno ružičasta
Ima nešto u “izlizanoj” ružičastoj boji za ljeto. Savršeno se uklapa i ne prolazi neopaženo, iako nije napadna. Lagani i prozračni ugođaj postići će se ukoliko ukomponirate baš nju u životni prostor. Besprijekorno funkcionira u bilo kojoj estetici i nadopunjuje raznorazne trendove u interijeru. Ukoliko ste odvažni, ukomponirajte ju sa kraljevsko plavom ili maslinastozelenom bojom, a ukoliko preferirate nešto jednostavnije, boja slonovače i kremaste nijanse idealan su izbor!

Terakota
Terakota je boja koja nije toliko popularna, međutim savršen je izbor za izraziti ljetno godišnje doba u svome domu. Uparivanje sa prigušenijim tonovima, kremastom ili bijelom nijansom stvara ugodnu, ljetnu atmosferu.

Žuta
Pozitivna boja koja će unijeti radost u dom, podsjećajući na sunce i ljetnu, vruću atmosferu. S njom ne treba pretjerati, pa je najbolje obogatiti dom sa žutim detaljima, poput jastučića, taburea pa čak i odvažnih tapeta ili stolica.

Prigušeno zelena
Tajanstvenost i dozu luksuza pružiti će nijansa zelene boje. U isto vrijeme unijeti ćete dozu prirode u svoj dom, a u najljepše dolazi do izražaja uparena sa bakrenim ili zlatnim detaljima.

error: Content is protected !!