Dobitnici Suncokreta ruralnog turizma, predvođeni hotelom Balatura iz Triblja, na primanju župana Komadine

Sljedeće godine domaćin ceremonija dodjele nagrada bit će Primorsko-goranska županija

RIJEKA Dobitnike nagrade Suncokret ruralnog turizma 2021. s područja Primorsko-goranske županije primio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima. Čak devet nagrada stiglo je u županiju, između ostalih i šampionska titula Veliki zlatni suncokret koju je zaslužio Etno hotel Balatura iz Triblja.
Srebrnom poveljom nagrađena su i dva županijska projekta, Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici. Nagrade dodjeljuje udruga Klub članova selo poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, OPG-ovima, turističkim zajednicama te jedinicama područne i lokalne samouprave za izvrsnost na području ruralnog turizma.
– Možda nemamo masovne stvari, ali imamo kvalitetu i prepoznatljivost što je vrednovano u ovoj dodjeli nagrada, komentirao je župan Komadina.

Gordan Godec iz Etno hotela Balatura s Velikim zlatnim suncokretom

Dijana Katica, predsjednica udruge Klub članova selo, izrazila je zadovoljstvo brojnošću projekata i subjekata koji se bave promocijom i očuvanjem tradicije i ruralnim turizmom u Lijepoj našoj. Projekt se provodi već devet godina, napomenula je i dodala da se u 2021. natjecalo 138 kandidata iz 19 županija, a 59 proglašeno je najboljim. Najveći broj nagrada stigao je u Primorsko-goransku županiju kao i šampionska titula, i to ne prvi put, istaknula je predsjednica te predložila županu Komadini da PGŽ bude domaćin sljedeće ceremenije dodjele nagrada, što je župan i prihvatio.
Pridruživši se čestitkama, direktorica TZ Kvanera Irena Peršić Živadinov ocijenila je vrijednim sve projekte kojima se nagrađeni bave.
– Sve su to mali kotačići koji itekako doprinose našem turizmu i veseli da je najveći broj nagrada otišao u Primorsko-goransku županiju, dodala je direktorica TZ Kvarnera.

Zlatna povelja u kategoriji Craft turizam dodijeljena je tvrtki Suza T.B. iz Matulja, a isto priznanje pripalo je i Camino Krku u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru. Srebrnim poveljama u kategoriji Ruralni turistički projekt nagrađeni su Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici. OPG Villa Plasa iz Jurdana dobitnik je srebrne povelje u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija, a Jasminka Gršković iz Krka u kategoriji Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Posebna priznanja dodijeljena su Udruženju vina Kvarnera iz Novog Vinodolskog za povezivanje i promociju destinacije vinskog turizma, te OPG-u Patricije Rumac iz Ičića za oživljavanje obiteljske poljoprivredne tradicije.

Na prijemu, na kojemu su sudjelovali i pročelnik UO za turizam, ruralni razvoj i poduzetništvo Mladen Brajan te u ime nagrađenih županijskih projekata pročelnica OU za kulturu, turizam i tehničku kulturu Sonja Šišić i ravnateljica JU Priroda Irena Jurić, župan Komadina izrazio je podršku Primorsko-goranske županije svim dobitnicima nagrada u njihovom daljnjem razvoju projekata.

FOTO PGŽ

error: Content is protected !!