Dokumentarac i knjiga Ljubav oko svijeta predstavljeni u Senju

Davor i Anđela Rostuhar u film i knjigu saželi su jednogodišnje putovanje oko svijeta na kojem su proučavali ljubav

SENJ Predstavljanje dokumentarnog filma i knjige “Ljubav oko svijeta” Davora i Anđele Rostuhar, u organizaciji Grada Senja i TZ Grada Senja, upriličeno je sinoć u dvorani Pučkog otvorenog učilišta M.C. Nehajeva. Posjetitelji su sa zanimanjem pogledali i postavljenu izložbu fotografija u predvorju Doma kulture. Ulaz je bio slobodan, interes izniman, ali je broj ulaznica bio ograničen s obzirom na provođenje epidemioloških mjera.
– Supruga Anđela i ja smo godinu dana putovali oko svijeta i istraživali što je ljubav za pripadnike raznih kultura i pritom smo posjetili 30 država, napravili 120 intervjua, pozadinskih priča iz najrazličitijih kultura i svih slojeva društva u cijelom svijetu. Kroz njih smo pokušali ispričati neku univerzalnu priču o ljudima, o tome što je ljubav, volimo li svi jednako bez obzira u kojoj se kulturi rodimo ili ne, je li ljubav nešto što nam je prirodno urođeno ili nešto što učimo kroz kulturu. To smo sve istraživali. Ja sam se bavio knjigom, Anđela se bavila filmom, rekao je Davor Rostuhar.

Knjiga “Ljubav oko svijeta” je među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj ove godine, dok je film svoju svjetsku premijeru doživio pred milijunskim auditorijem na poznatom francusko-njemačkom televizijskom kanalu ARTE. Također, na ovogodišnjem ZagrebDoxu film je zaslužio nagradu publike. Autori nastavljaju s predstavljanjem po Hrvatskoj.
– Super ide i knjiga i film. Sada smo na turneji po Hrvatskoj, obilazimo od grada do grada. Putovat ćemo s izložbom i s filmom još nekoliko mjeseci, najavljuju autori.

error: Content is protected !!