Dolijao serijski provalnik, među 57 krađa i pohodi u Bakru, Kraljevici i Crikvenici

U jednom danu znao je počiniti i desetak provala

Opatijska policija uhvatila je 55-godišnjeg državljanina Kosova koji se sumnjiči za 57 kaznenih djela, uglavnom krađa. Nakon krađa, od početka svibnja do početka listopada, dolijao je u Kastvu, gdje je neprijavljeno boravio. Nekoliko kaznenih djela počinio je na području Bakra, Kraljevice i Crikvenice. Najviše je nedjela počinio na području Liburnije (Lovran, Ičići, Mošćenička Draga, Opatija), Rijeke (uglavnom na Kantridi), na delničkom području, a “ordinirao” je i u Kostreni, Matujima, na Viškovu i Krku.

Uglavnom je provaljivao u ugostiteljske objekte, otuđivao novčane pologe i utržak, ali i u trgovine, ribarnice, frizerske salone, cvjećarnice, urede. Znao je počiniti i desetak provala u jednom danu. Osim novca, otuđio je nekoliko mobitela, cigarete, prijenosno računalo i drugo. Pored vlasnika tvrtki ili obrta, oštetio je i dvije hrvatske državljanke kojima je, iskoristivši njihovu zauzetost na poslu, otuđio novčanike s novcem, ispravama i drugim osobnim stvarima te hrvatskog državljanina kojem je otuđio bicikl vrijednosti desetak tisuća kuna. Na Krku je “posudio” Ford. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 144.500 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za 57 kaznenih djela, i to 54 teške krađe, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Photo by Grant Durr on Unsplash