Dramalj i Crikvenica dio projekta Želimo vježbati vid

Na kalendaru koji izlazi u sklopu projekta naći će se dramaljska narodna nošnja

Crikvenica – Projektu “Želimo vježbati vid” u sklopu nacionalnog projekta i istoimenog kalendara za 2020. godinu koji provodi Udruga “…I djeci s ljubavlju” priključila se i Crikvenica. Nacionalna kampanja “Želimo vježbati vid” ima cilj educirati građane o problemima slabovidne djece u PGŽ i Hrvatskog i problemima s kojima se susreću njihovi roditelji. Na jednoj od 12 fotografija kalendara naći će se i narodna nošnja iz Dramlja.

Tradicionalna odjeća, korištena za potrebe snimanja, izrađena je prema starim fotografijama mještana. U sklopu Kulturno – umjetničkog društva Jelena djeluje i sekcija za očuvanje kulturne baštine, čiji članovi istražuju narodnu nošnju Dramlja. Ženska klapa Sveta Jelena ustupila je svoju tradicionalnu svečanu haljinu za snimanje. Kazališni i filmski make up potpisuje Aleksandra Domijan.

Crikvenicu odnosno Dramalj na predstavljanju projekta u Crikvenica predstavljali su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Crikvenice Jasminka Citković te članica KUD-a Jelena Vlasta Matejčić. Riječi zahvale prenijele su predsjednica Udruge …I djeci s ljubavlju Livia Mjeda te koordinatorica nacionalnog projekta Ida Serdarević.