Drugi rođendan Tunere: u teškoj 2020. godini udvostručili smo čitanost

Kažu da je prva najteža. Korona je htjela da najteža bude i druga. A znate kako smo je završili? S prosjekom od 22 tisuće pročitanih tekstova dnevno

Na današnji dan prije dvije godine pokrenut je portal Tunera.info. Kažu da je najteža prva. Kad smo podvukli crtu pod prvu godinu nije preostalo ništa drugo no biti zadovoljan. Dnevno se na portalu čitalo 10 tisuća tekstova. Korona je htjela da najteža bude i druga godina. A znate kako smo je završili? S prosjekom od 22 tisuće pročitanih tekstova dnevno. U 2020. godini, koju se nećemo sjećati po dobrome, otvoreno je nevjerojatnih 8 milijuna tekstova na Tuneri. Možemo samo nagađati dokle bi poletjela naša statistika da korona nije prekrižila brojna događanja, aktivnosti, projekte i puno toga što našu životnu svakodnevicu čini bogatijom.

Sve više inzistiramo na videu kao formi kojom se obraćamo čitateljima. I inzistirat ćemo još više. Nekad je bio dovoljan tekst, pa su stigla vremena u kojoj su kraljevale foto galerije, a danas zaboravite portale koji neće čitateljima ponuditi video vijesti. Da smo na dobrom putu svjedoče brojke. Primjerice, naš video s dočeka brončane kapetanice rukometašica Katarine Ježić u Novom Vinodolskom otvoren je gotovo 48 tisuća puta. Sigurno nam je priznanje da je taj video Tunere preuzeo RTL i emitirao ga u središnjem dnevniku. Crikveničku bakljadu u čast Vukovaru vidjelo je 25 tisuća čitatelja (i gledatelja) Tunere.

U lošoj godini nismo očajavali. Krizu smo vidjeli kao priliku i ulagali u budućnost. Zajedno s kolegama s partnerskih portala (Podučkun, Torpedo, Bodulija, Lanterna i Trend51), pod redateljskom palicom Igora Modrića i podržani snimateljskim umijećem Roberta Kalčića, pokrenuli smo internet televiziju Novinet TV koja se već u nekoliko mjeseci snažno etablirala na medijskoj sceni.

Hvala svima koji su informacijom, savjetom, kritikom, tekstom, fotografijom i videom pomogli da Tunera postane portal koji je pučanstvo Bakra, Crikvenice, Kraljevice, Novog Vinodolskog, Senja i Vinodolske općine prihvatilo kao svoj.

FOTO Alexandar Sinn