Šeguljin fineštrin krasit će bakarsku foto točku

Bakarski fotograf pobijedio je na natječaju za idejno rješenje foto-točke

BAKAR Fineštrin (brodsko okno) bakarskog fotografa i kroničara Miljenka Šegulje krasit će bakarsku foto točku na Masarykovoj obali. Šeguljino rješenje pobijedilo je na natječaju za idejno rješenje foto-točke koji je raspisao MO Bakar, uz potporu Grada Bakra.

Na natječaj se javilo sedmero autora. Neki su ponudili i više rješenja foto-točke. Uvjet natječaja je bio da su rješenja povezana s tradicijskim i kulturno-povijesnim naslijeđem i osobitostima Bakra. Sva ponuđena rješenja bila su vrlo kvalitetna i atraktivna tako da odabir foto-točke nije bio nimalo lagan ni zahvalan posao, ističu u povjerenstvu. Svoje ideje poslali su Miljenko Šegulja, Ranko Frka, Silvestar Urlich, Melina Lazanja, Ivona Miloš, Mladen Stojić i Danijela Forempoher.

Miljenko Šegulja

Šegulja je pojasnio svoju ideju… “Kao što se vidi svjetlo na kraju tunela tako pomorci vide svoj svijet u iščekivanju da se iz male okrugle slike mora pojavi nova luka ili novi grad…pogledom kroz fineštrin kada je ružno vrijeme neka svatko spozna kako je pomorcima za velike nevere ili kako se osjećaju kada je lijepo vrijeme na ulasku u prekrasan grad…ovo je možda najveći fineštrin na svijetu…”

Tako će Bakar dobiti atraktivnu lokaciju za fotografiranje. S Masarykove obale puca predivan pogled na grad, a Šeguljin fineštrin dat će lokaciji na atraktivnosti.