Dvodnevni zanimljiv program za Dan Senja

Sutra izložba “Povijesni selfie” – foto-portreti suvremenih Senjkinja i Senjana, prekosutra Vitezović u rap i sevdah izdanju

SENJ Povodom Dana Senja te 370. rođendana Pavla Rittera Vitezovića (1652. – 1713.), najstarijeg od velikih senjskih književnika, Senjani žele predstaviti svoj grad u autentičnom izdanju. Sutra (petak, 22. travnja), osim tradicionalne izložbe na Nehaju, u senjskom Domu kulture otvara se izložba “Povijesni selfie” – foto-portreti suvremenih Senjkinja i Senjana u različitim povijesnim situacijama. Nakon izložbe održat će se i promocija dvaju monumentalnih Vitezovićevih djela (Pjesničke poslanice i Dva stoljeća uplakane Hrvatske). Njih će predstaviti gošće iz Matice hrvatske te s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U subotu (23. travnja) ne propustite baroknog pjesnika u rap i sevdah izdanju (Show Vitezović na sceni, od 11 sati). Ako dolazite u društvu mališana, zanimat će vas i radionica-čitaonica Od Senja do zvijezda (od 10 sati). Ako ćete pak malo misliti i na sebe, navratite na ukusni Vitezovićev snack te koncert odličnog zagrebačkog tria Public Hit Factory.
U slučaju kiše radionice i dramski program će se održati u dvorani Doma kulture, dok će gastro-program i koncert startati oko 11 sati u hotelu Bura 45/N.
Raspored svih događanja pronađite ovdje https://www.facebook.com/events/531298355010569?active_tab=about