Edukativna radionica za senjske iznajmljivače

Radionica na kojoj će iznajmljivači dobiti mnoštvo dragocjenih informacija održava se sutra (utorak) u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva

Senj – Turistička zajednica Grada Senja poziva sve pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu na edukativnu radionicu koja će se održati sutra u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva. Prisutne će pozdraviti i uvesti u teme radionice gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina, direktor TZ Ličko – senjske županije Ivan Radošević te direktor TZ Grada Senja Viktor Samaržija.

O obvezama iznajmljivača stanova, soba i postelja putnicima i turistima prema Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o porezu na dodanu vrijednost govorit će Silvana Čorić, viša upravna savjetnica Poreznog ureda Gospić. Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti – novosti u zakonskoj regulative predstavit će Marijana Lulić, voditeljica Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave u LSŽ. S novostima u poslovima i načinu rada turističke inspekcije pružatelje usluga upoznat će Marija Vukelić, voditeljica Službe turističke inspekcije – Područna jedinica Rijeka. Specijalizacija ponude i udruživanje tema je o kojoj će govoriti Nedo Pinezić, Quanarius d.o.o. Primjer dobre prakse suradnje mikro poduzetnika u destinaciji, tema je s kojom će prisutne upoznati Mladen Draguzet, Istra outdoor experience, Barban. Na pitanje kako poboljšati popunjenje smještajnih kapaciteta, odgovorit će Danijela Faraguna, Deo Volente d.o.o. Labin.

Na sva pitanja koja budu postavljali pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu, eminentni stručnjaci spremno će odgovoriti i ponuditi korisne savjete za daljnji rad.

error: Content is protected !!