Europskih 5,6 milijuna kuna za dogradnju vrtića Travica

Dobit će se prostor za još 32 djece. Projekt predviđa izgradnju 2 jasličke i 2 vrtićke prostorije za 64 djece.

SENJ/ZAGREB Potpisan je ugovor o dogradnji dječjeg vrtića Travica u Senju kojim Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osigurava 5,6 milijuna kuna za projekt vrijedan 6,4 milijuna kuna. Grad Senj će pokriti 800 tisuća kuna.

Dogradnjom vrtića Travica dobit će se prostor za još 32 djece. Projekt predviđa izgradnju dvije jasličke i dvije vrtićke prostorije za 64 djece. Srušit će se jedna jaslička i vrtićka prostorija. Izgradit će se i opremiti prostorije za zaposlene. Planira se zapošljavanje 4 odgajateljice, pomoćnog kuhinjskog radnika te spremačice, što je u skladu s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Senj je sredstva dobio iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj odnosno kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Agencija je u lipnju objavila natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, vrijedan milijardu kuna. Najveći dio iznosa namijenjen je isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića. Prijaviti su se mogla naselja do 5 tisuća stanovnika. Senjski vrtić je prošao na natječaju, uz još 113 vrtića širom Hrvatske za čiju izgradnju i uređenje je putem natječaja osigurano 612 milijuna kuna. Kada se tome doda 57 vrtića koji su prethodno dobili sredstva iz istog izvora, dolazi se do 900 milijuna kuna osiguranih za uređenje vrtića u ruralnim područjima.

Ugovor je u zagrebačkom hotelu Sheraton u ime Grada Senja potpisao gradonačelnik Sanjin Rukavina. U ime države potpis je stavila ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Uz ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, potpisivanju su nazočili predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

error: Content is protected !!