Fiatom kroz Selce s 1,99 promila

Od početka godine na području Hrvatskog primorja zaustavljeno je više alkoholiziranih vozača. Rekorder je 57-godišnjak zaustavljen u neregistriranom vozilu na čvoru Križišće s 2,78 promila, slijedi 36-godišnjak bez dozvole koji je u Crikvenici napuhao 2,58 promila te 56-godišnjak koji se s 2,36 promila u Novom zabio u parkirani automobil

Selce – U vožnji pod utjecajem alkohola jučer je oko 12,45 sati na području Selca zatečen 45-godišnji vozač Fiata riječkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao s 1,99 promila. Kako ne bi nastavio ugrožavati sigurnost u prometu, priveden je u službene prostorije Policijske postaje Crikvenica.

Vozač Fiata nije usamljen kad je riječ o kombinaciji alkohola i vožnje. Od početka godine na području Hrvatskog primorja zaustavljeno je više vozača koji su izašli alkoholizirani na prometnice. Rekorder je 57-godišnjak zaustavljen u neregistriranom vozilu na čvoru Križišće s 2,78 promila. Slijedi 36-godišnjak koji je u Crikvenici napuhao 2,58 promila. Pri tome nije imao niti vozačku. Na trećem mjestu je 56-godišnjak koji se s 2,36 promila u Novom zabio u parkirani automobil.

Među 12 “najnestašnijih” vozača su i dvije dame. Četvero od njih nema vozačku dozvolu, a dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom. U tri slučaja alkoholizirani vozači izazvali su prometne nesreće. Da alkohol stvara pomutnju svjedoči da su alkoholizirani vozači padali s motocikla, bježali policiji, zabijali se u parkirane automobile i držali automatsku pušku na sjedalu. Među prekršiteljima su tek trojica mlađih vozača, do 30 godina. Prevladavaju vozači između 40 i 60 godina. Među alkoholiziranim prekršiteljima svaki je drugi u toj dobi.