FOTO Koje će se ceste i raskršća graditi i projektirati u 2019. godini

Na popisu su ulice i prečice u centru Novog, dva rotora, most, spojevi s magistralom, cesta za Malo polje i groblje… 

NOVI VINODOLSKI U godini koju smo zakoračili u Novom Vinodolskom graditi će se, obnavljati i projektirati desetak ulica, cesta i raskršća.

Već je u tijeku gradnja mosta Brzet koji će jednostavnijim učiniti priključenje na cestu Novi – 2 Bribir. Most će se izgraditi do kraja ožujka. Grad Novi Vinodolski je u gradnju mosta investirao 600 tisuća kuna.

Na proljeće starta obnova gotovo 300 metara Zagrebačke ulice, od spoja s D8 do Šenoine. Investicija je vrijedna oko milijun kuna. Proširiti će se kolnik, urediti traka za dužno parkiranje, riješiti oborinska odvodnja, izgraditi nogostupa i položiti novi asfalt.

Uredit će se i dio Ulice Bočak. Ulaganjem od 520 tisuća kuna dovest će se u red kraj ulice koji nema ni asfalta ni rasvjete. Stanari će dobiti i parkiralište.

Rotor na Srcu će u rekonstrukciju koja bi trebala završiti do početka turističke sezone. Rotor je izgrađen prije nekoliko godina, no izgradnjom dviju marina pokazalo se da je rotor teško premostiv za prikolice koje prevoze brodove dužine 15 metara. Na jesen počinje gradnja rotora na Melu. Trebao bi se urediti put prema Malom polju, gdje se najavljuju koncerti i festivali. Uredio bi se potez do ravne dionice koji bi dobio i rasvjetu.

Na građevinsku ide spoj Ulice Antuna Mažuranića i Trga Ivana Mažuranića. Spojće biti dug tek 70 metara, a znatno će olakšati komunikaciju u centru Novog.

U Povilama će se uređivati ulaz u mjesto s Jadranske magistrale. Povile su jedino mjesto na području Grada Novog Vinodolskog koje nema riješen spoj s magistralom.

Radit će se idejni projekt za cestu koja će voditi prema novom groblju ucrtanom kod prvog velikog zavoja uz cestu prema Zagonu.

Najveća investicija mogla bi se ostvariti ukoliko Novi dobije zeleno svjetlo na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Na nedavnom Danu Grada Novog Vinodolskog ministar Horvat se optimistično izrazio o šansama kandidature Novog Vinodolskog. U sklopu investicije vrijedne 13 milijuna kuna obnovile bi se i prometnice unutar PZ Zapad.