FOTO Krvavi napad staforda iz mahale na psa na pragu kuće

Psa vjerojatno ne bi više bilo da u pomoć nije priskočio vlasnik, bivši ratni specijalac koji se borio za život svog ljubimca. „Udarao sam staforda teškom radničkom cipelom, ali staford ga je držao zubima i nije ga puštao. Kad sam vratima još jače udarao po stafordu i počeo ga gušiti, popustio je, priča Buljat, inače gradski vijećnik

NOVI VINODOLSKI Američki staford iz mahale u Novom Vinodolskom napao je psa gradskog vijećnika Marinka Buljata u dvorištu obiteljske kuće na Krasi. Psa Chestera vjerojatno ne bi više bilo da u pomoć nije priskočio bivši ratni specijalac i na samom pragu obiteljske kuće borio se život svog ljubimca.

„Udarao sam staforda teškom radničkom cipelom, ali staford ga je držao zubima i nije ga puštao. Kad sam vratima još jače udarao po psu i počeo ga gušiti, staford je popustio. Ovo je drugi put da je napao mog psa. Prije tri godine ga je napao vezanog ispred kuće. Otišao sam do vlasnika, a oni kao nisu znali da pas nije vezan. Ima još jedan pas u mahali, od pokojnog Julija i on je vezan. Rekli su vlasnici drugog psa da je taj staford napao i njihovog psa pred neki dan”, priča Buljat i pita se tko će već jednom stati na kraj teroru dijela ljudi u mahali.

Marinko Buljat

Buljatovi se pitaju što bi se dogodilo da je u trenutku napada staforda pred kućom bilo dijete ili netko stariji.

Buljat je nakon napada potražio informaciju kod veterinara i dobio podatke da od četiri psa u mahali, tri nisu cijepljena od 2015. godine, a jedan od 2012. godine.

Jutro nakon napada Buljatov pas se oporavio.

„Pas je dobro, šepa na desnu nogu, ima par ožiljaka, a koliko je krvi sinoć bilo, činilo mi se da je puno gore”, priča Buljat.

 

error: Content is protected !!