Novljani ponosni jer četvrto mjesto drže s domaćim dečkima

U kadru od 22 igrača NK Vinodol ima samo dvojicu igrača sa strane. To će i dalje biti orijentacija kluba koji sutra u 13 sati igra prijateljski ogled na Bahalinu protiv Rudara u 13 sati

Novi Vinodolski – Iza nogometaša Vinodola tri su tjedna priprema. Tri pobjede i jedan remi u pripremnim susretima. U pripremnim susretima Novljani su dobili Krk 1:0, Ogulin 6:0, Otočac 3:2, remizirali s Crikvenicom 3:3, a sutra u sati igraju s Rudarom u 13 sati na Bahalinu. Dobar uvod u proljetnu sezonu u koju ulaze s identičnim kadrom kao i jesenas. NK Vinodol igra jednu od najuspješnijih sezona u 95-godišnjoj povijesti kluba.

Kapetan momčadi Tomić i trener mlađih kategorija Buljat

Novljani na ljestvici dijele četvrto mjesto sa susjedima iz Senja. Uz zadovoljstvo rezultatom, Novljani se posebno ponose činjenicom da u kadru od 22 igrača imaju samo dvojicu igrača sa strane. To će i dalje biti orijentacija kluba kod čijih igrača se vidi da igraju sa posebnim žarom za svoj grad i klub. Nema prolaznika. Za Vinodol se igra, navija, Vinodol se voli.

Uz borbu na terenu, proljeće će biti vrlo zanimljivo i zbog reorganizacije natjecanja. Novljani bi rado u buduću treću ligu koja će okupiti klubove iz Primorja, Istre i Like. Koliko će klubova biti u ligi još nije poznato.

„Spominje se varijanta od 10 do 16 klubova. Trebalo bi bar 14 klubova po mišljenju nas u klubu. U veljači bi se trebali očitovati klubovi koji su zainteresirani za treću ligu, a do travnja bi trebao uslijediti obilazak igrališta komisije HNS-a“ objašnjava direktor NK Vinodola Edi Kalanj.

Direktor kluba Edi Kalanj

Uvjeti za treću ligu su znani. Natkriveni dio tribine, s najmanje 100 sjedećih mjesta, četiri svlačionice, prostorija za doping, sanitarni čvor za publiku. Predsjednik Vinodola Neven Pavelić objašnjava da se projektira nadstrešnica za tribinu, da će se projekt uskladiti s dvoranom koja će se graditi iznad glavnog terena. Naime, pomoćni teren položit će se u smjeru sjever – jug, a pored njega će se dobiti prostor za gradnju sportske dvorane.

Direktor Kalanj ističe da je nedavno uređeni pomoćni teren licenciran, da se na njemu mogu igrati utakmice svih uzrasta. U planu je postavljanje umjetne trave, no najprije dvorana.

U klubu su ponosni što u jednom malom mjestu nogomet igra 120 igrača svih generacija. Vodi ih šest trenera. Još nešto se promijenilo, primjećuje Marinko Buljat, dugogodišnji igrač Vinodola, danas trener mladih ekipa s entuzijazmom kakav se rijetko gdje sreće.

Predsjednik NK Vinodol Neven Pavelić

„Do prije nekoliko godina publika je bila okrenuta negativistički. Čim se pogriješilo, negodovalo se, gunđalo. Sad su Novljani saživjeli sa svojim klubom. Kad se pogriješi, publika podrži igrače, da im snage. Stariji kažu da je atmosfera kao nekad, na starom Dolcu“, kaže Buljat.

U Vinodolu su zadovoljni i jačanjem vodstva kluba, priključenjem dr. Edija Kalanja, dr. Mile Perića, Radana Starčevića…