Foto sekcija u OŠ Bakar nastavlja s radom, pod vodstvom Miljenka Šegulje

Svakog petka učenici će upijati znanja o fotografiji

BAKAR U OŠ Bakar održana je radionica foto sekcije na kojoj je bakarski fotograf Miljenko Šegulja učenicima Povijesne grupe prenio svoje teorijsko i praktično znanje o fotografiranju portreta. Prošlogodišnji projekt “Foto – vjera” začetak je foto-sekcije OŠ Bakar koja je započela s radom ove školske godine.
Kroz teorijsko upoznavanje učenika s poviješću fotografije, fotografskim tehnikama i tajnama umijeća, vrhunac je praktični rad koji bi trebao biti kruna usvajanja novih znanja i kompetencija. Projekt je krenuo u studenom 2019. godine, no morao je biti prekinut zbog pandemije.
Praktični dio radionice, u sklopu projekta “Foto – vjera”, bio je posjet bakarskoj župnoj crkvi Sv. Andrije gdje su učenici svojim talentom i s novim znanjima fotografirali konkatedralu i uspješno započeli povezivanje znanja iz vjeronauka, povijesti i likovne kulture i fotografije. Uz Miljenka Šegulju i vjeroučiteljicu Katarinu Isailović, projektu su se pridružili profesori Ivica Terihaj i Ana Emili Odović. Ove školske godine, uz inicijativu prof. Terihaja, foto radionica prerasta u foto sekciju i nastavlja svoj rad u bakarskoj školi.
Znanje o tehnikama i umijeću fotografiranja učenici će moći upijati svakoga petka za vrijeme šestog i sedmog školskog sata.

 

error: Content is protected !!