FOTO/VIDEO Crikvenička maškarana povorka pokazala zube kiši

Duga kolona okupila je 33 grupe sa 1.200 sudionika, od domaćih snaga do Istre, Ivanić Grada i Slovenije…

CRIKVENICA Velika maškarana povorka u Crikvenici okupila je 33 grupe sa 1.200 sudionika. Na čelu duge kolone meštar Bene sa svitom, korak u korak s kraljicom Riječkog karnevala Nikol Mareljom – Bošnjak, riječkim meštrom Tonijem, gradonačelnikom Crikvenice Damirom Rukavinom i direktoricom TZ Grada Crikvenice Marijanom Biondić. Kolona se protegnula od hotela Miramare do Trga Stjepana Radića, gdje su program vodili Joso Krmpotić i Gracijan Čop.

Bubnjevi, zvona, muzike prijetili su oblacima nadvijenim nad Crikvenicom. Uspjeli su ih zaustaviti, ali ne i otjerati. Na pola povorke nad Crikvenicu se sručila kiša, no maškare su kao i uvijek, bile jače od svih vremenskih nepogoda.

Crikveničkom puku predstavile su se domaće snage i dragi gosti: Duga, Pehinarska gospoda i Pehinarski feštari, kurenti iz Ptuja, Kočevja i Kidričeva, Udruga umirovljenika Sunce Crikvenica, Gornji kraj, Zametske maškare i zvončari, udruge umirovljenika iz Bakra, Brod Moravica, Ivanić Grada, Karlovca, Ozlja, Poreča i Viškova, mesopustari Kraljevice, Žejanski zvončari, Šmričke mačkare, grupa Gedore, Bribirci, ljute ptice iz Kidričeva, Selačka mantinjada, Dom za starije osobe Kantrida, Jakovarske krabulje, Zagonjani, Grobnički dondolaši, Sveta Jelena Dramalj, Jokeri Crikvenica, Matkovići i Halubajski zvončari po običaju na začelju povorke.

Podsjetimo, uvertiru za velike maškare napravili su mališani koji su i ovog puta pokazali kreativnost na djelu. Kako je protekla Dječja maškarana povorka provjerite OVDJE.

Crikvenička Maškarana Povorka Pokazala Zube Kiši

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!