[FOTO/VIDEO] Građani predlagali, policija 24 sata kontrolirala 50 lokacija od Brseča do Senja

Zanimljiv je i dug popis prometnica na kojima bi građani rado vidjeli policijsku kameru

U čitavoj Europskoj uniji policija danas pojačano nadzire brzinu na prometnicama. Tako i širom Hrvatske. I to puna 24 sata. Građani su mogli predložiti lokacije na kojoj će se nadzirati brzine. Prijedloga kao nikad. Na adresu Policijske uprave primorsko-goranske stiglo je 87 mailova s prijedlogom 138 lokacija.

Velik odaziv građana bilježi se i u Policijskoj upravi ličko-senjskoj pod čijom je ingerencijom senjsko područje. Od Brseča do Senja nadziralo se 50 lokacija. Na crikveničkom području dežuralo se na tri punkta: na Jadranskoj magistrali kod Sirene i kod benzinske postaje INA-e te u glavnoj gradskoj prometnici, Ulici kralja Tomislava. U Novom Vinodolskom brzina se mjerila na magistrali, u Senjskoj ulici.

U Senju je policija nadzirala Ulicu Kaetana Knežića i Staru cestu na kojima Senjanima smetaju kamioni koji putuju ka Vratniku te dionicu kroz Melnice.

Koje dionice su građani predlagali za nadzor brzine? U Crikvenici Ulicu braće dr. Sobol i Jadransku magistralu u Klanfarima. Bakrani su tražili da se brzina mjeri u samom mjestu Kukuljanovo, ali i na glavnoj prometnici kroz zonu. U Rijeci građani žele vidjeti policijske kamere na Pećinama, u Ulici Janka Polić Kamova i na Šetalištu XIII divizije.

Na Kozali se potrebnim ocijenilo snimanje kod škole i sportske dvorane na Kozali, na Drenovi na glavnoj cesti i kod škole. Na Vežici i Trsatu predložene su Kumičićeva, Krimeja, Franje Belulovića, Zdravka Kučića i Sušačka Draga. Na liburnijskom području predložio se nadzor kompletne dionice od Ičića do Mošćeničke Drage te ceste kroz Mučiće. Grobničani su poželjeli snimanje na lokacijama Dražice, Umole, Čavle i Buzdohanj. Na Krku su problematični Kosići, na Viškovu nova cesta, stara cesta Saršoni – Rupa te dionica Marčelji – Donji Sroki. Osam je predloženih lokacija u Gorskom kotaru.

– Sve sugestije i lokacije koje su predložili građani, policija će uzeti u obzir. Ako na nekim lokacijama nije moguće nadzirati brzinu, policija će pojačati prisustvo na takvim lokacijama, ističe policijski službenik u Službi za sigurnost cestovnog prometa Dino Dolušić dodajući da su građani kroz mailove upozoravali i na druge prekršaje, a ne samo brzinu.

error: Content is protected !!