FOTO/VIDEO I deseti put Hrvati porazili Mlečane u Pomorskoj bitci u Bakru

Pomorska bitka vrhunac je proslave dana Bakra, ali i cijele manifestacije Margaretino leto. Ove godine bitku je uveličao dolazak broda Hrvatske ratne mornarice “Omiš” koji su posjetitelji manifestacije sa zanimanje i ponosom razgledavali

BAKAR I deseti put je Bakarska straža 1848 potpomognuta povijesnim hrvatskim postrojbama pokazala Mlečanima da je Bakar neosvojiva hrvatska tvrđava. Pomorska bitka vrhunac je proslave dana Bakra, ali i cijele manifestacije Margaretino leto koja tradicionalno privuče najveći broj posjetitelja u jedan od najljepših primorskih gradova.
Program se odvijao cijeli dan, kiša je samo prijetila, no ne i opasnije zaprijetila. Najzanimljiviji dio manifestacije svakako su mimohod povijesnih postrojbi koji kreće polaganjem vijenaca na spomenik palim hrvatskim braniteljima, smotra postrojbi, sama bitka u kojoj se puca s neba, mora i kopna te vatromet. Ove godine Pomorsku bitku uveličao je dolazak broda Hrvatske ratne mornarice “Omiš” koji su posjetitelji manifestacije sa zanimanje i ponosom razgledavali. Djeca su se uoči toliko željenog vatrometa zabavila svojom pomorskom bitkom u kojoj su deblji kraj izvukli baloni. Na kraju je u Bakru, lišenog svakog prometa, zasvirala grupa Vigor, uz potporu grupe Point, a glavni organizatori, Grad Bakar i TZ Grada Bakra, mogli su odahnuti. Narod se zabavlja, a poraženi Mlečani na putu kući mogu samo razmišljati isplati li im se doći i dogodine.

I Deseti Put Hrvati Porazili Mlečane U Pomorskoj Bitci U Bakru

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!