(Sr)etno Selce: Dim otputovao prema moru

Na drugom danu osmog izdanja etno manifestacije najviše pažnje posjetitelja etno festivala privukla je mlaća slame. Selčanke su demonstrirale tradicionalnu mlaću slame, inače dio maškaranih običaja

SELCE Na drugom danu osmog izdanja (Sr)etnog Selca najviše pažnje posjetitelja etno festivala privukla je mlaća slame. Selčanke su demonstrirale tradicionalnu mlaću slame, inače dio maškaranih običaja. Stari Selčani kažu da smjer dima otkriva hoće li godina biti dobra za poljoprivredu ili ribarstvo. Na (Sr)etnom Selcu dim je krenuo prema moru, što znači da će godina biti uspješna za ribarstvo.
Usprkos lošoj vremenskoj progozi, kiša se ispucala tijekom dana pa se navečer Selce ispunilo posjetiteljima. Stranim turistima svidio se mimohod u selačkim nošnjama, a sa zanimanjem se promatralo Selačko kolo te plesove Hrvacki i Kolunati. Dio posjetitelja koncentrirao se na Harmicu, gdje se moglo kušati tradicionalna jela.

Nije nedostajalo niti pjesme. KUD Ive Jelenović i klapa Kastav zabavljali su goste na trgu, plesnim performansom predstavila se plesna grupa ERD iz Mađarske. Na Polači su zapjevali i zasvirali Trio Crikvenica i Klamaruša.

 

Organizator etno festivala je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica i Eko Murvica.

error: Content is protected !!