FOTO/VIDEO Talijanu crikveničko-novljanski ultramaraton u foto finišu

Najbolji svjetski natjecatelji u daljinskom plivanju otplivali su 20 kilometara dugu stazu od Crikvenice do Novog Vinodolskog.

CRIKVENICA / NOVI VINODOLSKI Najbolji svjetski natjecatelji u daljinskom plivanju otplivali su 20 kilometara dugu stazu od Crikvenice do Novog Vinodolskog. Plivala je elita, nositelji medalja sa svjetskih, europskih i olimpijskih natjecanja i pobjednici svjetskog kupa.

Startalo se s Vele palade u Crikvenici, plivalo do Kačjaka te produžilo prema otočiću Sv. Marin u Novom Vinodolskom i do cilja u Marini Novi.

Nastupila su 23 natjecatelja, samo jedan nije stigao do cilja u predviđenom vremenu. Na crikveničko – vinodolski ultra maraton stigli su natjecatelji iz Argentine, Brazila, Kanade, Italije, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Kanade i Hrvatske. U muškoj konkurenciji slavio je Talijan Edoardo Stochino, drugo mjesto je uzeo Makedonac Evgenij Pop Acev, a treće Talijan Francesco Ghottin. Pobjednik je isplivao trku za četiri sata i 18 minuta. Drugoplasirani je zaostao tri sekunde, a treći šest sekundi. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Njemica Angela Maurer, druga je Talijanka Alice Franko, a treća Argentina Romina Imwinkelried. Pobjednica potpisuje rezultat 4:28. Ultramaraton je isplivala i hrvatska predstavnica Ivana Prižmić.

Crikvenica i Novi Vinodolski imali su posebnu čast. Radi se o prvom natjecanju u vodenim sportovima u Hrvatskoj koje je uključeno u FINA svjetsku federaciju vodenih sportova. FINA Plivački Ultramaraton Grand Prix Croatia Crikvenica – Novi Vinodolski iznimno je atraktivan i za natjecatelje i za gledatelje, jer je jedino FINA natjecanje u maratonskom plivanju koje se gotovo u cijelosti pliva uz obalnu šetnicu, pa se skoro cijela utrka od Crikvenice do Novoga Vinodolskoga može pratiti s obale.

Organizator je Hrvatski savez daljinskog plivanja, suorganizatori i pokrovitelji: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Grad Novi Vinodolski, ŽLU Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko- goranska županija, Hrvatski olimpijski odbor, Hotel Lišanj Novi Vinodolski, Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort, Lidl, Marina Novi, Mitan Marina, Sedam IT, Irata, JK-YC Jadro i JD Val.

FINA Plivački UltraMarathon Grand Prix Croatia Crikvenica – Novi Vinodolski

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!