ERSTE AD

Gastronaut: među 100 najboljih hrvatskih restorana i dva crikvenička

Prema izboru portala Gastronaut mjesto među najboljima našli su restorani Domino Dramalj i Dida Crikvenica

CRIKVENICA Izašlo je 26. izdanje knjige “Restaurant Croatica: 100 vodećih hrvatskih restorana – i njihovi recepti za 2021/22. godinu” u sklopu biblioteke Gastronaut, poduzeća Abisal. Restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. Knjiga je predstavljena na botelu Marina u Rijeci.

Među 100 vodećih restorana našla su se 22 restorana iz Primorsko-goranske županije. Među njima su i dva crikvenička restorana: Domino Dramalj i Dida Crikvenica. Devet je restorana sa šireg opatijskog područja, dva su iz Rijeke, tri iz riječke okolice (Rukavac, Kastav, Viškovo), tri su restorana s Krka, dva s Lošinja, a jedan s Raba.

Projekt „100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica“ provodi se u kontinuitetu već 26 godina i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Voditeljica projekta je Karin Mimica, a pokrenula ga je 1995. godine u suradnji s tadašnjim Hrvatskim gospodarskim forumom.

Knjigu možete naručiti na: gastronaut@gastronaut.hr ili 051/718-919

Izbori za 100 vodećih hrvatskih restorana Restaurant Croatica održani su tijekom studenog i prosinca prošle godine, za restorane su u prvom dijelu izbora preko portala www.gastronaut.hr glasali gosti (u konkurenciji je bilo preko 2.400 restorana), a u drugom ugostitelji. Završnu riječ je dao Časni odbor projekta provjerom podataka koji se odnose na ponudu i uslugu restorana.

Među receptima restorana, u novom izdanju knjige našle su se i: Punjene suhe šljive u špeku; Njoki s dimljenom skutom; Terina od guščje jetre sa želeom od borovnica; Pržene ljetne štrudlice; Janjeći carpaccio; Carpaccio i tartar od tune; Trganci s vrhnjem i zapečenim špekom; Quiche s kozjim sirom i sušenim rajčicama; Pšenica s dimljenim plodovima mora; File brancina u škartocu; Šufigane lignje; Janjeće tripice; Brački vitalac; Juneći obrazi u portu; Janjeći kotleti u krustu; Odrezak jelena u umaku od vina; Salenjaci; Čokoladna torta od svježih smokava…

error: Content is protected !!