Gledajte uživo prijenos povorke u Lovranu

Nakon crikveničke maškarane povorke, čiji je prijenos na portalima Regionalne news mreže (Tunera.info, PodUčkun.net, Torpedo.media i Lanterna.news) gledalo 15 tisuća gledatelja, slijedi prijenos karnevalske povorke u Lovranu na četiri portala

LOVRAN Nakon crikveničke maškarane povorke, čiji je prijenos na portalima Regionalne news mreže (Tunera.info, PodUčkun.net, Torpedo.media i Lanterna.news) gledalo 15 tisuća gledatelja, slijedi prijenos 53. Međunarodne karnevalske povorke u Lovranu na četiri portala. Direktan prijenos povorke, u nedjelju 16. veljače, na kojoj će se predstaviti 44 grupe odnosno tri tisuće sudionika realizira tvrtka Pro rec.
Posjetitelji će u Lovranu moći pogledati pet zvončarskih skupina, šest dječjih grupa, goste iz Slovenije, karnevalske udruge iz Primorja i Istre. Raskoš tradicije predstavit će Žejanski zvončari, Zametski zvončari, Grobnički dondolaši, Zvončari Vlahov breg – Korensko te Halubajski zvončari. Lovranom će prodefilirati učenici osnovnih škola iz Opatije i Lovrana, djeca iz vrtića Opatija i Mošćenička Draga te Liburnijske mažoretkinje. Iz Slovenije dolaze grupe iz Ilirske Bistrice i Šenčura pod Krvavcem iz okolice Kranja. Iz Istre tradicionalno dolaze gosti iz Roča, Čepića, Koromačnog, Kožljaka, Šušnjevice, Labina, Višnjana.

 

 

 

 

 

Lovci iz LD Kobac 1960. pripremit će fažol, a za mališane koji će svoju rutu završiti u prostorijama vrtića osigurane su krafne i sokovi. Ove godine pripremljena je dodatna bina tako će maškare prva dočekati Zvijezdana Klobučar Filčić na pozornici pokraj hotela Lovran, u centru su na pozornici Irena Grdinić i Mario Lipovšek Batiffiaca, a dodatna bina s koje će maškare i publiku animirati Marko Žele biti će pozicionirana kod Stubice, istaknuo je u ime organizatora Radovan Trinajstić i pozvao publiku da nakon povorke ostane u centru i zabavi se uz Dellboyse.