Iskustvo i mladost Grbića jamac napretka Vinodola

Dosadašnji zamjenik načelnika Daniel Grbić kandidat je HDZ-a za načelnika Vinodolske općine, a podršku uz stranačke kolege ima u ministru Butkoviću

TRIBALJ Čitav Vinodol je jedna prekrasna priča, satkana od bogate povijesti, brojnih kulturnih i povijesnih spomenika, prirodnih ljepota i tradicije. Vinodol je kraj ugodan za život, kraj ugodan za posjet, s ponosom ističe Daniel Grbić, dosadašnji zamjenik načelnika Vinodolske općine te kandidat HDZ-a za načelnika Vinodolske općine.

Daniel Grbić, na pragu četrdesetih, skupio je životnog i radnog iskustva. Kroz rukovodeće poslove u turizmu (na primjer, direktor turističkog naselja i kampa u Orebiću) te kao zamjenik načelnika Vinodolske općine, predsjednik Turističke zajednice Vinodolske općine, član skupštine TZ Kvarnera, načelnik stožera Civilne zaštite Vinodolske općine. Oduvijek je aktivan u životu društvene zajednice, kao član KUD-a Bribir i Udruge za mesopusne običaje Bribir, uvijek ističući nužnost očuvanja i promocije lokalnih, autohtonih vrijednosti.
U HDZ-u ističu: Daniel Grbić može, zna i hoće učiniti Vinodolsku općinu, svoj rodni kraj, mjestom lijepog, ugodnog i kvalitetnog života za sve stanovnike. Prednost Grbića su iskustvo i poznavanje situacije u Općini. Svakako i podrška ministra Olega Butkovića čiju podršku Vinodolska općina ima u svim projektima.

U Triblju će se urediti centar i izgraditi dvorana

U protekle četiri godine realizirane su brojne investicije, u samo tri godine povučeno je više od 22 milijuna kuna iz EU fondova, što je dvostruko više nego svih godina od osnutka općine. Među općinskim prioritetima je najmlađa populacija. Dio općinske zgrade u Bribiru preuređen je u vrtić (investicija vrijedna 1,7 milijuna kuna), a poseban projekt je izgradnja novog vrtića Cvrčak i mrav u Triblju (investicija vrijedna više od 13 milijuna kuna. Uređena su dječja igrališta u sva četiri mjesta.

Plan je urediti i centar Grižana

Ulagalo se u komunalnu infrastrukturu. Gotovo tri milijuna kuna investiralo se u izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta. Uređen je centar Bribira, uređeno prizemlje i fasade stare škole u Bribiru. Saniran je krov općinske zgrade, uređena fasada i arhiva. Uređenjem šetnice oko starog grada Bribira i Frankopanskog igrališta za djecu ispod Bribirske kule u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta “Putovima Frankopana”, stari dio grada Bribira dobiva novu vizuru. Pristupilo se i sanaciji jednog dijela klizišta, a za drugi dio je u pripremi potrebna dokumentacija. U cilju zaštite okoliša, kvalitetnije rasvjete i utroška, provodi se postavljanje LED javne rasvjete na području cijele općine.

Šetnica uz Dubračinu adut je Vinodola

Izgradilo se mnogo toga, gradit će se i dalje. Izbornim programom predviđeno je uređenje centra mjesta Drivenika, Grižana i Triblja te parkirališta u Bribiru. Uređenjem polivalentnog igrališta u Bribiru (Pilana), gradnjom školske sportske dvorane u Triblju, uređenjem sportsko-rekreacijskog centa Bačevo u Grižanama omogućiti će se stanovnicima provođenje sportskih sadržaja i zdrav život. Uspjesi u boćanju mladih snaga Drivenika vode ka uređenju boćarskog doma u Driveniku. Uređenje prometnica pridonijeti će većoj sigurnosti prometa i kvaliteti prometa. Politika ravnomjernog razvoja svih područja Vinodolske općine, stvaranje poduzetničke zone, poticaji poduzetnicima, povezivanje turizma s OPG-ima, pokretanje novih djelatnosti, edukacije i pomoć pri samozapošljavanju stanovnika i privlačenje investitora vode gospodarskom prosperitetu.

U Driveniku se uređuje centar i gradi dvorana za boćare

Daniel Grbić

Pokrenute su brojne aktivnosti za dobrobit društvene zajednice, a u nadolazećem mandatnom razdoblju se povećavaju jednokratne naknade za rođenje prvog, drugog, trećeg i svakog daljnjeg djeteta, osigurat će se jednokratne naknade trudnicama, stipendije srednjoškolcima i redovnim studentima, uvesti obrtničke stipendije, nagrađivati sportaše. Omogućen je upis sve djece u vrtiće, osiguran cjelodnevni rad vrtića, produženi boravak u školama, financiraju se radni materijali osnovnoškolaca, sufinancira prijevoz srednjoškolaca i studenata. Nastoji se pomoći obiteljima. Dodatnom skrbi o starijim osobama žele se zaštititi ljudi koji su svojim radom priskrbili ono o čemu svi žitelji Vinodolske općine danas uživaju. Uređenjem ambulanti nastoji se zdravstvena skrb učiniti dostupnijom. Nastavlja se sufinanciranje rada udruga, ali uz uvjet kvalitetnog i odgovornog vođenja udruga.

– Politika treba uvijek biti u službi stanovništva, a ne u službi osobnog interesa, zaključuje Grbić s pogledom na Vinodol – mjesto lijepog, ugodnog i kvalitetnog života za sve stanovnike.

Pri kraju je uređenje centra Bribira