HNS: Razmislimo o jedinstvenoj turističkoj zajednici Crikveničko-vinodolske rivijere

Prigodom posjeta HNS-ovog saborskog zastupnika Čuraja, crikvenički HNS-ovci iznijeli zanimljivu ideju

Crikvenica – HNS-ov saborski zastupnik i član Predsjedništva HNS-a Stjepan Čuraj u sklopu svog radnog ljeta u kojem obilazi aktivne HNS-ove podružnice, posjetio je kolege u crikveničkom HNS-u, odnosno HNS- ove gradske vijećnike crikveničkog Gradskog vijeća Emina Čajlakovića i Žarka Stilina.

“Emin i Žarko, predstavnici u HNS-a u crikveničkom Gradskom vijeću, pokazuju kakvim predstavnicima HNS teži – stručnim, iskusnim i konstruktivnim predstavnicima koji svojim radom i prijedlozima obogaćuju život svojih sugrađana. Upravo njih dvojica, iako su u poziciji oporbenih vijećnika, svojim prijedlozima koje vlast prihvati, ali i konstruktivnim kritikama koje izvršna vlast shvati kao dobronamjerne čine Grad Crikvenicu ugodnijim mjestom za život.

Drago mi je da su se i njih dvojica, kao i ja u Saboru, odlučili za područje gospodarstva, u što spada za Crikvenicu najvažniji turizam, odnosno njegovi specifični oblici, te obrazovanje i kulturu. Vjerujem da ovo nije moj zadnji posjet Crikvenici, uz koju me vežu lijepe uspomene iz djetinjstva, već da ću s kolegama surađivati i ubuduće na dobrobit Crikveničanki i Crikveničana”, izjavio je Čuraj koji je prisustvovao i svečanoj sjednici gradskog vijeća.

Čajlaković i Stilin istaknuli su da je nedavno donesena Strategija razvoja turizma Crikveničko – vinodolske rivijere ključni dokument razvoja Hrvatskog primorja i „sada konačno znamo kamo idemo i koji su nam ciljevi”.

Bit ćemo žestoki kritičari ukoliko se Strategija ne bude poštovala i provodila. Spremni smo se uključiti u radne timove i pomoći iskustvom, znanjem i kontaktima da se ona u što većem postotku provede i realizira. Potrebno je razmisliti u skladu s europskim praksama o cjelovitoj turističkoj zajednici Crikveničko – vinodolske rivijere, jer ovo naše područje današnje tri jedinice lokalne samouprave čini jedinstvenu cjelinu turističke destinacije“, istaknuli su Čajlaković i Stilin.

error: Content is protected !!