Internet Radio Kaštel proslavio drugi rođendan

U godinu dana Radio Kaštel slušalo je više od 40 tisuća slušatelja u 50 država

CRIKVENICA Internet Radio Kaštel iz Crikvenice proslavio je drugi rođendan. Kad je Boris Novaković krenuo u projekt, bilo je puno upitnika. Što je to internet radio, kako se sluša, hoće li slušatelji prihvatiti novi radio. Nakon dvije godine upitnika nema. Radio Kaštel za uhvatio korijenje, postao radio koji se sluša u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Vinodolskoj općini.
– Dvije godine su za nama, i naravno da možemo biti zadovoljni, jer radio Kaštel i dalje emitira 24 sata dnevno. U protekloj godinu ostvarili smo lijepu slušanost. Kako smo internet radio, sluša nas se u više od 50 država, a i slušanost na lokalnom nivou je porasla. U posljednjih godinu dana radio je slušalo više od 40 tisuća slušatelja.

www.radio-kastel.com

Ima li još onih koji pitaju kako slušati internet radio?
– Još uvijek mnogi pitaju kako slušati internet radio. Vrlo jednostavno. Putem naše web stranice www.radio-kastel.com, na kojoj ćete pronaći i mobilne aplikacije kako bi nas mogli slušati i putem mobilnih uređaja. Na web stranici su sve informacije o našem programu.

Gostovanje Vanne na Radio Kaštelu

Pokrenuli ste nove emisije u protekloj godini.
– Da, pokrenuli smo emisiju Treća mladost, emisiju o umirovljenicima sufinanciranu iz Fonda za pluralizam i raznovrsnost medija. Tijekom 2022. godine planirana je realizacija 51 emisije, trenutno smo obradili 30 raznih tema sa raznim sugovornicima, na što se posebno zahvaljujemo našim udrugama umirovljenika, Sunce i Grada Crikvenice i Vinodolske općine. Pokrenuli smo emisiju Školsko zvono u suradnji sa srednjom školom Dr Antuna Barca Crikvenica, koja se nastavlja dalje i u novoj školskoj godini.
Tijekom jutarnjeg i podnevnog programa od 8 do 14 sati uz glazbu se vežu obavijesti te razne aktualnosti s crikveničko-vinodolskog područja. I nadalje surađujemo te smo i dalje otvoreni za suradnju sa svim udrugama sa regije. Tako možemo s ponosom reći da je Radio Kaštel ostvario dobru suradnju sa braniteljskim udrugama s područja Grada Crikvenice, te ujedno bio i sponzor jedne od nagrada u kuhanju kotlića prilikom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, vojno redarstvene akcije Oluja u Crikvenici.
Drugu godinu zaredom svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu realiziramo emisiju u suradnji s udrugom za unapređenje kvalitete življenja Kušac.
Ponovno smo bili medijski pokrovitelji CMC festivala u Vodicama, ugostili razne osobe iz društvenog i političkog života, kao i glazbenike. Posebice ističemo našu vrsnu glazbenicu Vannu. Uz raznoliku glazbu koja se proteže kroz 24 satni program možemo istaknuti kako ljubitelji plesne house glazbe u našem programu mogu subotom u noćnom programu slušati DJ Groove iz Portugala s kojim smo ostvarili dobru suradnju, te se nalazimo na popisu desetak svjetskih radio postaja koje ga prenose. Dj Groove ima više od 12 milijuna pregleda na Youtubeu.

Radio Kaštel kontinuirano radi na suradnji sa svima zainteresiranima za suradnju.
– Ne smijemo zaboraviti one koji volonterski grade naš program. To su Anita Hunjadi, Gracian Čop i Marko Antić. Posebna zahvala portalu Tunera.info na dosadašnjoj suradnji, bez koje ne bi i bilo dijela našeg informativnog programa. Vrlo bitna je potpora triju jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica Crikveničko-vinodolske rivijere te komunalnim poduzećima Eko Murvica i VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol. Hvala oglašivačima koji su prepoznali rad radija Kaštel i naravno svima koji nas prate i slušaju protekle dvije godine.