Istekla građevinska dozvola za obnovu hotela San Marino

Je li zatraženo produljenje valjanosti dozvole, pitanje je s aktualnog sata županijske skupštine

NOVI VINODOLSKI Na aktualnom satu županijske skupštine postavljena su dva pitanja vezana uz Novi Vinodolski.
Nezavisnu vijećnicu Ivu Rinčić je zanimalo što je s hotelom San Marino koji je još 2013. godine prodan mađarskom investitoru. Danas je zgrada derutna, predstavlja ruglo i opasnost, konstatirala je nezavisna vijećnica dodajući da je istekla valjanost građevinske dozvole. Je li zatraženo produljenje, pitala je vijećnica Rinčić.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar je potvrdila da je građevinska dozvola istekla. Očito se nije na vrijeme pristupilo radovima, mi nemamo ingerenciju da bi požurili investitore, odgovorila je pročelnica Vahtar dodajući da će ponuditi i pisani odgovor na temu hotela San Marino.

Stari dom zdravlja u Novom

Drugo pitanje odnosi se na stari dom zdravlja u Novom. Vijećnicu Rinčić je zanimalo što je s prodajom starog doma zdravlja u Novom Vinodolskom. Naime, kod gradnje novog doma zdravlja, Grad Novi Vinodolski je darovao zemljište, a Primorsko-goranska županija podigla je kredit od 11,5 milijuna kuna za gradnju doma zdravlja. Rečeno je kako će se kredit pokriti prodajom stare vile u kojoj se nalazio dom zdravlja. Prema procjenama, vila je vrijedna 10,5 milijuna kuna. I zato pitanje je li vila prodana.
Zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut je odgovorio da je raspisan natječaj za prodaju. Natječaj je otvoren do 28. veljače. Iskazan je interes za kupnju zgrade, vidjet ćemo se da li će se realizirati prodaja.