Izvrsni nastupi crikveničkih šahista na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Lara Zagorac postala je prvakinjom Hrvatske u kategoriji do 12 godina, a Ema Hajdinić je viceprvakinja

CRIKVENICA Izvrsni rezultati kadeta Šahovskog kluba Crikvenica na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u ubrzanom šahu u Vinkovcima. Ivano Sundać osvojio je treće mjesto u kategoriji do 14 godina, a blizu pehara bio je u istoj jakosnoj grupi šestoplasirani Ivano Tomljanović s tek pola boda manje.

U kategoriji do 12 godina nastupili su Vid Krešić, koji je sa 6 bodova osvojio 6. mjesto te Filip Malnar koji je s 3 boda stigao do 24. mjesta. U kategoriji do 10 godina Ivan Ivančić je bio peti. Imao je 6,5 bodova, kao i trećeplasirani, ali zbog dodatnih kriterija nije stigao do pehara. U kategoriji kadetkinja do 14 godina nastupila je Ena Ban i osvojila 2 boda.

U kategoriji kadetkinja do 12 godina trijumfirale su djevojke koje igraju na dvojnu registraciju za ŠK Crikvenicu. Lara Zagorac (ŠK Rječina Dražice) postala je prvakinjom Hrvatske u kategoriji do 12 godina, a Ema Hajdinić (ŠK Kraljevica) je viceprvakinja.

Mlade šahiste očekuje kruna natjecateljske sezone, državna finala u konkurenciji i kadeta i kadetkinja. Prvo na školskom natjecanju u Trogiru od 14. do 16. prosinca te na klupskom natjecanju od 17. do 21. prosinca, kadeti u Crikvenici u hotelu Omorika, a kadetkinje u Đurđevcu. Ovakav rezultat u ekipnom kadetskom šahu već dugo nije zabilježen u Hrvatskoj, ističu iz ŠK Crikvenica.