Jesen otvara desetak većih investicija u Novom

Neka od gradilišta, poput luke Povile i doma zdravlja, samo će se zahuktati nakon ljetne stanke, a otvara se nekoliko novih investicija: PZ Zapad, parkiralište u luci, rotor na Melu, Aglomeracija…

NOVI VINODOLSKI Jeseni će otvoriti niz gradilišta u Novom Vinodolskom. Neka od gradilišta samo će se zahuktati nakon ljetne stanke uvjetovane turističkom sezonom, a otvorit će se nekoliko novih investicija.
Nastavlja se gradnja doma zdravlja vrijednog 11,3 milijuna kuna. Novljani bi trebali dobiti dom zdravlja na Jurkovu do sljedeće jeseni. Starta i nastavak gradnje lukobrana u Povilama. Investicija je ukupno vrijedna 18 milijuna kuna, a u tijeku je prva faza vrijedna 8,6 milijuna kuna, koja uključuje gradnju lukobrana dužine 88 metara. Radovi bi trebali završiti do svibnja sljedeće godine. Veliki projekt Aglomeracije, vrijedan 364 milijuna kuna, je pred odabirom izvođača. Moglo bi se početi raditi na terenu već krajem godine. Na jesen će se graditi i rotor na Melu. Očekuje se da bi se ove godine moglo početi uređivati parkiralište u novljanskoj luci, na prostoru koji je nekad šumarija koristila kao garažu. Do sljedeće sezone planira se uređenje prve trećine Parka Ivana Mažuranića, od vrtića do Rivice. Počeli su radovi na postavljanju infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad. Za projekt vrijedan više od 11 milijuna kuna dobivena su značajna europska sredstva. Radovi će trajati do kraja sljedeće godine. Uskoro se raspisuje nabava za proširenje vrtića, uredit će se dječje igralište ispod škole. Nedavno je asfaltirana cesta za Červanac, iznad Ledenica. Jesen će donijeti obnovu javne rasvjete. Prema najavama investitora, očekuje se početak obnove hotela San Marino.

error: Content is protected !!