Još ništa od spajanja Crikvenice, Novog i Vinodola u zonu bez e-propusnice

Odluke o spajanju moraju potvrditi gradska odnosno općinska vijeća, kažu u županijskom stožeru CZ pozivajući se na objašnjenje nacionalnog stožera CZ

CRIKVENICA Na konferenciji Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije istaknuto je da zeleno svjetlo za spajanje gradova i općina u jedinstvenu zonu, za koju neće trebati e-propusnice, može dati samo nacionalni stožer. Na županijskom stožeru je da zahtjeve samo proslijedi na nacionalni stožer, a zahtjeve može proslijediti tek kad prijedloge o spajanju podrže gradska odnosno općnska vijeća te ih potpišu (grado)načelnici. Većina zahtjeva o spajanju na adresu županijskog stožera došla je u petak, a pojašnjenje nacionalnog stožera u kojem stoji da su obavezne odluke gradskih i općinskih vijeća stiglo je u subotu, rečeno je na konferenciji.
Nismo tu da arbitriramo, ukoliko je volja jedinica lokalne samouprave da se udružuju, zahtjevi će biti na stolu Nacionalng stožera, rekao je na konferenciji načelnik Stožera Civilne zaštite PGŽ Marko Boras Mandić.
Dakle, još će se morati pričekati na stvaranje zone bez e-propusnice koju bi činile Crivkenica, Novi Vinodolski i Vinodolska općina.

U Thalassotherapiji Crikvenica smješteno je 16 pacijenata blaže oboljelih od korona virusa. Šestero pacijenata boluje od kroničnih bolesti. U subotu su testirani svih pacijenti, a ponovno će se testirati sutra. Na području Primorsko-goranske županije 48 je oboljelih, jučer nije zabilježen niti jedan novi slučaj.

Čak 890 pokušaja napuštanja mjesta bez propusnice

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar je istaknuo da je na policijskim punktovima tijekom uskršnjeg vikenda evidentirano 890 pokušaja napuštanja mjesta prebivališta. U 11 slučajeva kršila se mjera samoizolacije. Pet puta je policija postupila zbog kršenja mjera uvedenih zbog epidemije. Radio je jedan ugostiteljski objekt, jedan fitness centar, točiona vina, opijalo se na benzinskoj postaji, a veća skupina se družila u privatnom aranžmanu.