Kad ne može nogometni savez, osvajačima kupa pehar kupili roditelji

Pioniri Vinodola osvojili su županijski kup pobijedivši Opatiju, no kao i juniori prije dvije godine nisu dobili pehar nakon pobjede. No, pehar je ipak došao u ruke pobjednika

NOVI VINODOLSKI Pioniri Vinodola osvojili su županijski kup. U finalu su svladali Opatiju na njenom terenu. Nakon utakmice bez golova u regularnom dijelu, Novljani su bili bolji u izvođenju penala. Osvajanje kupa mali je podvig jer su Novljani u polufinalu (protiv Grobničana) i finalu svladali ekipe koje se natječu u višoj ligi. I to na njihovom terenu. U sportskim izvješćima uobičajeno bi stajao naslov “Mali Novljani nose pehar kući”. No, takvog naslova nema jer pioniri nisu dobili pehar nakon utakmice u Opatiji, što je ražestilo Novljane.
“Ovo nam se dešava drugi put u četiri godine. Generacija juniora 1998/99. je prije dvije godine u Kostreni pobijedila Lokomotivu i osvojila županijski kup. Nisu dobili pehar. Nakon mog reagiranja i borbe ipak su nam donijeli pehar nakon nekoliko mjeseci, na svečanost za dan Novog Vinodolskog, priča Marinko Buljat koji godinama vodi mlade igrače Vinodola.
“Kad smo se vratili iz Opatije, kažem da smo opet ostali bez pehara, kao i juniori. I onda mi kaže Žmikić, otac jednog igrača: Imamo pehar, kupili smo ga. Niti ja, niti trener Lenac, niti direktor kluba Kalanj nismo znali da će djeca ipak dobiti pehar”, rekao je trener i novljanski gradski vijećnik.
Novljani upozoravaju na još jednu nepravdu. Polufinale i finale morali su igrati na gostujućem terenu. Zar se nije finale moglo igrati na neutralnom terenu, pitaju se u Novom Vinodolskom.
No, djeca nisu puno marila. Osvajanje kupa slavilo se na Bahalinu. S peharom.
Osvajače kupa kao trener je vodio kapetan prve ekipe Lenac, a županijski kup su osvojili: Paučić – Ugrinović, Žvanović, Cvitković, Rončević – Furjan, Trstenjak – Peričić, Tomljanović, Žmikić – Tonković (M. Butorac, Daničić, Jovanović, P. Peričić, M. Trstenjak, D. Butorac)