Ciklus predavanja: kako reći “ne” alkoholu i drogi

PU ličko-senjska kroz školsku godinu je održala predavanja u 12 škola

SENJ Niz edukativnih predavanja u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta Zdrav za 5 tijekom školske godine 2021/22. održala je policijska službenica za prevenciju PU ličko-senjske. Cilj predavanja u sklopu projekta, koji se u Hrvatskoj provodi od 2012. godine, je razvijanje stava kod mladih da negativnim i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu “ne”.

Tema posvećena učenicima osmih razreda je “Prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola”, a tema za učenike prvih razreda srednjih škola “Prevencija ovisnosti i zlouporabe droga”. Tako su učenici osnovnih škola u Senju, Otočcu, Donjem Lapcu, Korenici, Udbini, Karlobagu, Ličkom Osiku, Brinju i Gospiću te učenici prvih razreda srednjih škola u Korenici, Otočcu i Gospiću kroz predavanja usmjerena na prevenciju zlouporabe alkohola i droga, dobili uvid o značenju prevencije, o donošenju odluke, te o kaznenoj i prekršajnoj odgovornosti.

Također im je skrenuta pozornost na postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola i droga, te isto tako da ne podliježu vršnjačkom pritisku kad je u pitanju alkohol, ali i druge ovisnosti.

error: Content is protected !!