Kakva je sudbina hotela San Marino i Klek?

Vlasnici San Marina traže izvor financiranja, a novi vlasnici parcele hotela Klek inicirali su izmjenu prostornog plana

NOVI VINODOLSKI Na aktualnom satu gradskog vijeća Novog Vinodolskog vijećnika Mihaela Jovanovića (SDP) je zanimalo što je s hotelom San Marino.

Vlasnici nemaju zatvorenu financijsku konstrukciju, traže izvor financiranja i ne žele prodati objekt, odgovorio je novljanski gradonačelnik  Tomislav Cvitković te ponudio i dobru vijest, a to je da će se na jesen urediti okoliš hotela, fasada i krovište.

Drugo Jovanovićevo “hotelsko” pitanje odnosilo se na hotel Klek odnosno parcelu na kojoj se nekad nalazio hotel, a sutra bi trebao niknuti novi. Jovanovića je zanimao osvrt na tekst o hotelu Klek u jednom mediju.
Gradonačelnik Cvitković nije želio ulaziti u novinske natpise o vlasnicima koji su vlasnici i objekta u Kraljevici. Novinarka je postavljala pitanja na koja mi ne možemo odgovoriti jer nismo ni policija ni istražitelji da ispitujemo otkud investitorima novci, objasnio je prvi čovjek grada. S investitorima smo razgovarali na normalan način, u normalnom smjeru. O parkiralištu, garaži, dizalici za brodove koja se nalazi pred hotelom. Investitori su išli prema nama sa zahtjevom za izmjenu prostornog plana prema kojem je predviđeno da hotel ima oblik slova L, što im ne odgovara. Čeka se izmjena plana, naručen je idejni projekt uređenja zone luke, objasnio je gradonačelnik Cvitković.

Kako će izgledati novi Klek?

U kontekstu neuređenih objekata u gradu, gradonačelnik Cvitković je spomenuo i bivši restoran Zagreb. Pokušalo  se razgovarati s vlasnikom, no nije bilo pomaka. Pisali smo rješenje tražeći da se uredi fasada, no odvjetnik se žalio i srušio rješenje. Osjećamo ljutnju što su nam ruke vezane, zaključio je gradonačelnik Novog.

Na dva pitanja stranačkog kolega nadovezala se Renata Volkmer Starešina (SDP) s pitanjem o susjedstvu hotela San Marino. Kad će početi druga faza uređenja Parka Ivana Mažuranića?
Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković je odgovorio da je prva faza uređenja parka stajala milijun kuna, a sredstva su se dobila putem LAGUR-a. Druga faza projektiranja je u tijeku i planira se nastavak uređenja parka, za što treba naći izvore financiranja. Gledat ćemo da u ovoj godini odradimo pripreme za daljnje uređenje parka.