Klub maturanata senjske gimnazije najbolje kuha gulaš od gljiva

Na drugom senjskom natjecanju u pripremanju gulaša nastupilo je osam ekipa. Drugo mjesto pripalo je Moto racing klubu Senj, a treće senjskim vatrogascima

SENJ Turističko – gastronomska manifestacija “Festival gljiva” koju je pripremila TZ Grada Senja danas na senjskom Pavlinskom trgu izazvala je veliki interes Senjana i gostiju koji su pratili kuhanje gulaša s gljivama, ali i s velikim zadovoljstvom kušali kulinarske delicije. Sudjelovalo je osam ekipa gradskih ustanova i institucuja: Grad Senj, Javna vatrogasna postrojba Senj, Gradsko komunalno društvo Senj, Radio Senj, Klub maturanata senjske gimnazije, Turistička zajednica Grada Senja, Moto racing klub Senj i Nogometni klub Bunjevac Krivi Put, a izvan konkurencije gulaš je kuhao i Loren Jovanović iz Crikvenice sa svojom ekipom iz Exkluzive.

 

 

 

 

 

 

Nakon trosatnog kuhanja stručni ocjenjivački sud koji su činili Loren Jovanović, Goran Klaić i Nikola Dodevski najboljim su proglasili gulaš Kluba maturanata senjske gimnazije. Drugo mjesto pripalo je Moto racing klubu Senj, dok je trećeplasirana Javna vatrogasna postrojba Senj. Najboljim ekipama drugog natjecanja u kuhanju gulaša s gljivama dodijeljeni su pehari.
“Zadovoljni smo odazivom i ekipa i posjetitelja koji uživaju s nama u kuhanju i lijepom druženju. Ovo je zajedničko okupljanje nakon dugog radnog ljeta, a i svojevrstan završetak ljetne turističke sezone, ljetnih manifestacija“, rekao je direktor TZ Senj Viktor Samaržija dodajući kako nakon kratke stanke slijede pripreme za jesenske i zimske manifestacije.
Za posjetitelje koji su željeli saznati nešto više o gljivama kao kulinarskim delicijama i čuvarima zdravlja organizirano je stručno predavanje na temu “Gljive u kuhinji i ljekovite gljive” koje će održao Ervin Raguzin, član Udruge gljivara Ožujka iz Rijeke u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva.
Spravljeni gulaši podijeljeni su posjetiteljima manifestacije koji su s velikim zanimanjem pratili događanja na senjskom Potoku, ali i vrlo rado degustirali
gulaše. Zanimljiv kulinarski događaj glazbom je pratio Tamburaški sastav Arija iz Senja.

error: Content is protected !!