Paraolimpijac Franko iz Kraljevice osvojio europsku broncu

Franko je ušao u povijest hrvatskog paratrijatlona osvajanjem prvog europskog odličja za Hrvatsku

VALENCIA Nakon višestrukih odgoda natjecanja zbog loših vremenskih uvjeta u Valenciji, 26-godišnji paratrijatlonac iz Kraljevice Antonio Franko osvojio je brončano odličje na Europskom prvenstvu. Neposredno po ulasku u ciljnu ravninu Antonio Franko je izjavio:
“Što sam najavio to sam i ostvario. Presretan sam s europskom medaljom oko vrata. Do bronce nimalo nije bilo lako doći. Odlučivale su nijanse, jer do samoga kraja bila je neizvjesna borba za medalje. Nakon plivanja zauzimao sam peto mjesto. Odličnim bicikliranjem došao sam na drugo mjesto. U trećoj disciplini trčanja do samog kraja sam se borio za medalju i ostvario svoj san“, zaključio je Franko.
Nakon što su isplivali 750 metara, biciklirali 20 kilometara i otrčali sa sportskom protezom pet kilometara, novi europski prvak postao je aktualni svjetski prvak Francuz Alexis Huinquanko, tri minute ispred srebrnog Danca Danijela Jensena koji je za šest sekundi bio brži od našeg brončanog Franka.
Franko je ušao povijest hrvatskog paratrijatlona osvajanjem prvog europskog odličja za Hrvatsku. Paratrijatlon se nalazi u programu paraolimpijskih igara u Tokyu slijedeće godine. Na kvalifikacijskoj listi za olimpijadu Franko će se najvjerojatnije popeti s 11. mjesta na sedmo mjesto svjetske rang liste. Prvih 11 ostvarit će plasman u Tokio.

error: Content is protected !!