Konzultiramo ugostitelje, osmišljavamo menije i koncepte, selektiramo ugostiteljski personal

Nakon povratka iz Švedske, Crikveničanin Dino Matejčić ušao je u svijet konzultacija u ugostiteljstvu

CRIKVENICA Crikveničanin Dino Matejčić sa svojom firmom GCS Recruitment, pod organizacijom Gastro Consulting Sweden i udruženja kuhara Best of gastronomie, ušao je u svijet konzultacija u ugostiteljstvu. U sklopu konzultacija Matejčić osmišljava menije u ugostiteljskim objektima. Nakon slaganja menija u Švedskoj, Matejčić je već osmislio nekoliko menija u Hrvatskoj. Na red je došao i Wine&dine bar “Kod Zajca” u Rijeci, gdje se upriličilo testiranje novog menija.

Dino Matejčić

– Naš je primarni cilj bio je potpuno zadovoljstvo naših gostiju tako da smo za Kod Zajca složili koncept “Gourmet menu”. Klasični doručak, zakuske, gotova jela. U meni smo uvrstili crikveničke rupice i još jedno zaboravljeno jelo, skutu s krumpirom. Malo smo naša stara jela složili interesantnije za oko, da budu drugačija, da ih prilagodimo današnjem vremenu.
Testiranja će biti prilika za okupljanje kuhara. Na naše testiranje u Wine&dine bar “Kod Zajca” došla su eminetna imena iz Makedonije i Srbije. S nama su rukovoditelj studijske visoke gastronomije – restoranski menadžment s Fakulteta turizma i ugostiteljstva u Ohridu dr. Kliment Naumov i profesor Visoke poslovne škole u Leskovcu Momčilo Conić. Naše okupljanje je dio poslovne suradnje, udruživanja. Zajedno planiramo voditi konzultacije u Europi i svijetu, objašnjava Matejčić.

Dr. Kliment Naumov izuzetno je zainteresiran za međunarodnu suradnju.
– Želimo proširiti djelatnost Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo na međunarodnu studentsku praksu. Jedno vrijeme smo surađivali s Grčkom, slali studente u resort u Grčku. Neko vrijeme smo imali suradnju sa Grčkom ali je ta suradnja nestala. Zbog toga, ali i niza drugih faktora, naš Fakultet je postao manje zanimljiv studentima. Smanjio se broj studenata, pala je motivacija profesora, sve je to prešlo u letargiju. No, pojavila se nova generacija, nova uprava Fakulteta, pojavila se nova energija. Uspostavljena je suradnja s Visokom poslovnom školom iz Leskovca. Momčilo Conić dva puta mjesečno dolazi u Ohrid. Suradnja s Conićem podigla je renome našeg Fakulteta. Potom smo otvorili nove kontakte s Francuskom, gdje smo dobili izvrsne predavače, zvijezde kulinarstva. Suradnja s njima otvara nova znanja, a posebno je bitno da se pri slaganju menija koriste lokalni proizvodi.

Naumov, Matejčić i Conić

Ne želimo stati. Otvaramo suradnju s Hrvatskom. Uvjeren sam da će naš Fakultet postati još zanimljiviji studentima kad se otvori mogućnost prakse u Hrvatskoj. I na tom tragu je naša suradnja s Dinom Matejčićem kojeg pratimo već duže vrijeme i divimo se toj energiji i postojanosti u toj branši, takav chef definitivno ima reference za suradnju sa našim fakultetima. . Četiri dana ozbiljno smo razgovarali, napravili planove za suradnju s hrvatskim poslodavcima kad je riječ o studentskoj praksi. Sigurno će biti dragocjeno pokazati stečeno znanje i upijati nova znanja, a posebno će biti zanimljivo studentima što će sve naučeno morati pokazati u stvarnoj situaciji, da vide kako se funkcionira pod malim stresom koji je uvijek prisutan u ugostiteljstvu, objašnjava dr. Naumov.

Matejčić poziva na suradnju sve zainteresirane.
– Uključite se u našu međunarodnu suradnju i priključite se našem projektu sa svojim gastro manifestacijama. Također, putem moje firme, uz suradnju s Gastro Consulting Sweden i udruženjem kuhara Best of gastronomie, moguće je plasirati oglase za potražnju radne snage i dobiti konzultantske usluge pri pronalaženju radne snage kroz internacionalna ugostiteljska udruženja.