U Industrijskoj zoni Bakar gradi se sportsko-poslovni kompleks s dvoranom i dva bazena

Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna, a projekt će zahvaljujući poslovnim prostorima biti samoodrživ

KUKULJANOVO U aktualnom mandatu počinje gradnja sportsko-poslovnog centra u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu. Centar će se graditi na parceli sjeverno od Pevexa i sjeveroistočno od bivše pivovare Kaltenberg. Centar će obuhvatiti sportsku dvoranu, dva manja bazena, jedan rekreacijski, a drugi terapijski, medicinsko-rehabilitacijski centar, dječju igraonicu, fitness te poslovne prostore koji će projektu omogućiti samoodrživost. Radi se o ulaganju od 60 milijuna kuna, ističe gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

– Dvorana je zamišljena kao multifunkcionalna. Mogla bi se koristiti za sajmove i gospodarska događanja, za što Industrijska zona Bakar sigurno ima potencijala. U kontaktu smo s arhitektima, definira se projektni zadatak i kreće se u projektiranje. Vrlo je bitno da je zemljište imovinski-pravno riješeno, objašnjava gradonačelnik Klarić.

Lokacija sportsko-poslovnog centra

Gradnja dvorane posebno veseli košarkaše Adria Oil Škrljeva koji će u dvorani naći svoj novi dom.
– Izuzetno se veselimo gradnji dvorani. Svakome tko se bavi sportom jasno je koliko klubu znači kad ima svoju dvoranu, svoje mjesto za treninge i utakmice. Dvorana nije razlog za veselje samo nas košarkaša. Mještani Škrljeva sanjaju o dvorani još od kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kad se pojavila prva ideja o dvorani. Prvotna ideja Grada Bakra je bila lokacija Njivine. Međutim, poradi povećanja obima projekta, poslovnih prostora i bazenskog kompleksa moralo se ići na veću lokaciju koja je vlasnički riješena i ima pristup koji zadovoljava ovakav projekt, ističe predsjednik Košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo i predsjednik MO Škrljevo Vice Sep.

U Industrijskoj zoni Bakar radi gotovo pet tisuća zaposlenika u 220 tvrtki. Cilj je 10 tisuća zaposlenih, više puta je istaknuo gradonačelnik Klarić. Sportsko-poslovni centar novi je korak u razvoju Zone. U perspektivi će Zona dobiti još dodatnih sadržaja. Među njima, vrlo vjerojatno i hotel.