Kraljevica dobila savjet mladih: predsjednica Gea Marohnić, zamjenica Ana Borić

Otvorena je mogućnost da Savjet mladih odnosno mladi dobiju svoj prostor u Kraljevici

KRALJEVICA Održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Kraljevice. Na čelu savjeta su dame. Za predsjednicu je izabrana Gea Marohnić, a za zamjenicu Ana Borić. Članovi savjeta su Ivan Bošnjaković, Antonio Grubišić i Krsto Sotošek. Uz petero članova, savjet ima i petero zamjenika: Mario Čolić, Karla Gazić, Nino Pravdica, Nika Sobol i Roko Šimić.

Djelatnica gradske uprave Paula Vučković je objasnila način funkcioniranje savjeta u koji mogu ući mladi do 30 godina. Članovi i zamjenici zajedno sudjeluju u radu svojim idejama i inicijativama. Mandat traje tri godine. Vučković je pozvala članove savjeta da osluškuju potrebe mladih i budu kontakt između mladih i gradske uprave.

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić je objasnio da je savjet mladih zakonska obveza, ali bi želio da bude više od toga, da mladi nude inicijativu kroz savjet. Čandrliću je želja da se što više mladih uključi u život grada jer mladi najbolje osjećaju bilo vršnjaka i najbolje znaju što je mladima potrebno.

Predsjednik gradskog vijeća Božidar Sotošek volio bi vidjeti da mladi suportiraju događanja u gradu.

Otvorena je mogućnost da Savjet mladih odnosno mladi dobiju svoj prostor u Kraljevici koji bi se mogao opremiti kompjuterima.