Kraljevica puca na prvo mjesto i četvrtu ligu

Imam 15-20 igrača po treningu, a to je za ovaj rang čudo. Treneru je užitak raditi s tako velikim brojem igrača. Stvarno smo se dobro pripremili, kaže trener jesenskog viceprvaka Štulić

Kraljevica – U nedjelju starta 1. županijska nogometna liga. NK Kraljevica ulazi s jasnim ambicijama, prvo mjesto i plasman u novoformiranu 4. HNL Zapad. Jesen je Kraljevica završila kao viceprvak, s bodom zaostatka za susjedima iz Omišlja.

„Jedan smo od favorita za osvajanje naslova. Godinama je Kraljevica u vrhu i sigurno da postoji želja i cilj da uđemo u viši rang. Već godinama pokušavamo i uvijek nam je malo falilo. Nadamo se da će ova godina biti naša. Kreće reorganizacija natjecanja i pretpostavljam da će još netko od županijskih ligaša pucati na četvrtu ligu. Ima više klubova koji će željeti u viši rang, no uz plasman će bitnu ulogu igrati infrastruktura i financije. Naš klub se javno očitovao da želi u četvrtu ligu, a sve će na kraju reći rezultat. Želimo plasman ostvariti prvim mjestom, no jasno je da postoji kvalitetna konkurencija koja ima iste želje kao i mi”, objašnjava trener Kraljevice Dragan Štulić.

Trener županijskog ligaša iz Kraljevice zna da nogometno proljeće neće biti jednostavno.

„Favorit jesmo, pojačali smo se, s novim igračima dobili smo širinu prema naprijed. No, OŠK iz Omišlja, Matulji i Rječina imaju ambicije kao i mi. Protiv nas će svi ići 120 na sat, neće biti lako”, svjestan je Štulić.

U prijelaznom roku došli su Šupraha iz Lokomotive, Stanišić iz Borca,  Pičuljan iz Raba, Zulijani iz Snježnika, a oporavio se i Crnković. „Definitivno ćemo imati veću širinu, što nam je falilo u prvom dijelu”, zadovoljno konstatira Štulić i otkriva što ga posebno veseli na startu 2019. godine.

Strateg Kraljevice Dragan Štulić

„Počeli smo s pripremama 4. veljače, imam 15-20 igrača po treningu, a to je za ovaj rang čudo. Treneru je užitak raditi s tako velikim brojem igrača. Stvarno smo se dobro pripremili, a rezultat će pokazati jesmo li pravi ili nismo. Ako ne bude rezultata, sve kvalitetno što smo odradili, sva pozitivna atmosfera može lako nestati. Digao sam letvicu jako visoko, fizički sam želio pripremiti momčad, da steknemo bazu, što je vrlo bitno za prvenstvo. Stvarno sam zadovoljan treninzima i igračima. Poslužilo nas je i vrijeme”, kaže Štulić.

Prvo kolo nosi naizgled lakšeg protivnika, Turbinu iz Triblja koja drži posljednje mjesto, no Štulić podsjeća da ih je Turbina namučila u prvom dijelu.

„Turbini fali kvalitetnog kadra. Žao mi je trenera Knapića jer znam da radi u teškim uvjetima. S obzirom da znam kako Knapić radi, Turbina sigurno zaslužuje koje mjesto više”, ističe Štulić.

Utakmica se igra u nedjelju u 15 sati na stadionu u Crikvenici, gdje je Turbina domaćin.