ERSTE AD

LAG Vinodol: četiri grada i tri općine za sedam projekata dobilo 1,4 milijuna kuna potpore

Preko LAG natječaja Bakar i Crikvenica su dobili potpore za opremanje domova, Kraljevica za uređenje košarkaškog igrališta, Novi za šetnicu u Klenovici, a Vinodolska općina za zelenu površinu u Driveniku

BRIBIR Tijekom studenog Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je pozitivne Odluke o rezultatu administrativne kontrole za svih sedam projekata odabranih na petom LAG natječaju iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Vinodol 2014.-2020. – Mjera 3.1.1. “Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo” koja je usklađena s tipom operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. Za sedam projekata osigurana je potpora od 1,4 milijuna kuna. Svaki od četiri grada i tri općine dobio je potporu od 198 tisuća kuna za svoj projekt.

Gradu Bakru odobrena su sredstva za opremanje doma kulture Matija Mažić u Bakru (ugradnja konstrukcije, ozvučenja i rasvjete). Gradu Crikvenici za opremanje Doma prosvjete u Selcu (namještaj, zastori, sanitarna i elektrooprema). Gradu Kraljevici za rekonstrukciju vanjskog košarkaškog igrališta u Kraljevici (ugradnja sintetičke gumene antistres podloge, koševa, ograde, iscrtavanje linija terena). Gradu Novom Vinodolskom za opremanje obalne šetnice u Klenovici (11 klupa, 70 metara ograde od nehrđajućeg čelika, pleksiglas pločice sa QR kodovima) i Vinodolskoj općini za izgradnju i opremanje zelene površine u Driveniku (izgradnja potpornih zidova, popločavanje kamenim kockama, sadnja stablašica i autohtonog grmolikog bilja te ugradnju koševa za otpad i pametne klupe).
Sredstva su odobrena Općini Čavle za projekt Rekonstrukcija potpornih zidova na groblju u Čavlima i Općini Kostrena za projekt Rekonstrukcija malog travnatog pomoćnog nogometnog igrališta Žuknica.

Do sada je LAG Vinodol, temeljem Lokalne razvojne strategije iz 2018. godine, objavio pet LAG natječaja te odobrio 39 projekata s potporama vrijednim više od šest milijuna kuna. Kroz dva Natječaja za Mjeru 3.1.1. jedinicama lokalne samouprave s područja LAG-a Vinodol odobreno je 14 projekata i dodijeljena potpora od tri milijuna kuna. Kroz dva Natječaja za Mjeru 1.1.3. Razvoj i održivost malih poljoprivrednih gospodarstava (koja je usklađena s tipom operacije 6.3.1.) 24 mala poljoprivredna gospodarstva dobila su gotovo 2,7 milijuna kuna odnosno 15 tisuća eura po projektu). Putem Mjere 1.1.1. “Povećanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje” (koja je usklađena s tipom operacije 4.1.1.), namijenjene velikim poljoprivrednicima osigurano je 305 tisuća kuna potpore.

error: Content is protected !!