Uspješna jesen mladog Bribirca Medića, reprezentativca iz Biciklističkog kluba Crikvenica

Juniorski prvak Hrvatske u enduro biciklizmu, drugo mjesto na Unior Downhill kupa u Sloveniji, ukupno peto mjesto na međunarodnom IXS downhill kupu, 14. mjesto na europskom prvenstvu…

BRIBIR/CRIKVENICA Bribirac Frane Medić, član Biciklističkog kluba Crikvenica, zaključio je uspješnu sezonu. Prvak je Hrvatske u juniorskoj kategoriji u enduro biciklizmu. Svakako je uspjeh i drugo mjesto na utrci Unior Downhill kupa u Sloveniji (Kope). Frane je nastupio za hrvatsku downhill reprezentaciju u svih pet kola IXS downhill kupa (Italija, Austrija, Slovenija, Češka) te osvojio peto mjesto u ukupnom poretku u kategoriji U-17. Uspjesima treba pridodati i 14. mjesto na europskom prvenstvu na mariborskom Pohorju.

Frane je zadovoljan sezonom. Posebno downhill kupom.
– Za prvu godinu na takvom natjecanju, mogu biti zadovoljan. Rezultati su zaista dobri. Naravno, već u sljedećoj sezoni nakon dobro odrađene debitantske sezone, ambicije su još veće.
Plan 16-godišnjeg Bribirca je cijelu zimu trenirati, a na proljeće opet kreće sezona.
– Zbog situacije s koronom još nisu objavljeni kalendari, ali po nekom uhodanom ritmu, sezona bi trebala početi u travnju.
Gdje se trenira u Vinodolu, pitamo Franu.
– Po lokalnim stazama, uglavnom iznad Bribira, nisu to ni biciklističke staze, to su neki stari planinarski putevi koje sam počistio. Nemamo staze namijenjene baš za sport kojim se bavim. U Hrvatskoj je jako malo staza na kojima mogu trenirati. Jedna na Lošinju i jedna u Splitu. Daleko. Zato smo otac i ja urediti jednu staru stazu kod Buzeta na kojoj se nekad vozilo i malo je uredili. Ipak je Buzet puno bliže. I tamo možemo ozbiljnije trenirati.

Frane (prvi s desna), s kolegama iz reprezentacije

Može li se u Vinodolu urediti staza za trening koja bi mogla privlačiti bicikliste?
– Naravno, mislim da bi se moglo srediti, no problem je što ima dosta privatnog zemljišta, sve su to jako male čestice i kad bi počeli nešto raditi, izgubilo bi puno vremena tražeći dozvole od svakog vlasnika, objašnjava Medić dodajući da bi staza trebala imati bar dva kilometra, a to znalci poput Frane pređu za tri do tri i pol minute.
Osim bicikla, Frane voli sjesti na motor.
– Otac voli motore, enduro po šumi, tako da sam od oca naslijedio ljubav prema motorima. Volim se provozati po šumi s ocem, kaže Frane.

FOTO Biciklistički savez Hrvatske