Lako je igrati u Crikvenici kad sudi Nizozemka Shona

Shona Shukrula iz Alkmaara može se pohvaliti znakom FIFA-e, sudi drugu nizozemsku ligu, a zakoračila je i u prvu. Crikvenica je njen drugi dom

CRIKVENICA Dugo nogometna utakmica u Crikvenici nije ponudila toliko ljepote kao jutrošnji pripremni prijateljski susret između Crikvenice i Krka. Ne zaboravimo da su pod Kotorom u posljednje vrijeme igrala velika imena. Nezadrživi Bjeličin Osijek, hrvatska reprezentacija U-21 za koju su istrčali Ivanušec, Majer, Grbić. Igrali su Crikveničani finale kupa protiv drugoligaša Opatije. No, današnja utakmica je bila ljepša. Ne zbog igre i poteza.
Tajna ljepote je u sutkinji. Utakmicu je vodila Nizozemka, Shona Shukrula iz Alkmaara. Otkud sad Nizozemka, s amblemom FIFA-e na prsima, na prijateljskoj utakmici u Crikvenici? Shona je praktično Crikveničanka. Ili Dramaljka.
– Moja mama ljetuje u Crikvenici već 49 godina, a kupili smo kuću kod crkve u Dramlju prije deset godina, objašnjava Shona koja je perfektno sudila.
Da nam bar ovakva sutkinja sudi u prvenstvu, komentirao je jedan gledatelj. Drugi je dodao: vidi, nitko joj ne prigovara. Treći je primijetio, poznavajući mentalitet naših ljudi: vjerojatno bi imala mira tri kola, a potom bi krenulo naše prigovaranje.
Shona je prva dama koja sudi drugu nizozemsku ligu, također profesionalnu. Već je i četvrti sudac na prvoj ligi. Kažu da je pred njom velika karijera. Da ozbiljno shvaća suđenje, mogu potvrditi svi kojima je stadion u Crikvenici drugi dom. Dok je na godišnjem, svaki dan trenira na stadionu.
I tako su Crikveničani došli na ideju. Zašto nam naša Crikveničanka ili Dramaljka ne bi sudila jednu utakmicu? I tako je Shona otela slavu nogometašima Crikvenice i Krka. Bila je glavna zvijezda. Na kraju utakmice Crikveničani su očito bili zadovoljni suđenjem. Shona je na poklon dobila dres Crikvenice s brojem 16. A znamo da je 16 omiljeni broj jednog velikog Nizozemca, Arjena Robbena. Sjećate se kako je igrao Robben? E, tako sudi Shona. Nisu loše prošli ni nogometaši Crikvenice. Zajednička fotografija na kraju utakmice. A tko se ne bi slikao sa Shonom?