Ličko – senjskoj županiji treba proračun

Zajedničko priopćenje dali su dr. Milinović i Starčević, a oglasili su se Ante Dabo i udruge proistekle iz Domovinskog rata

SENJ Na sastanku predstavnika Nezavisne liste dr. Darka Milinovića i predsjednika HSP-a Karla Starčevića razgovaralo se o mogućoj daljnjoj suradnji na razini Ličko – senjske županije.

Dr. Milinović i Starčević usuglasili su da je usvajanje proračuna od krucijalnog interesa za Ličko – senjsku županiju kako bi se nastavilo s radom na realizaciji započetih projekata. Usuglašeno je da će se proračun županije, u dogovoru sa županom dr. Milinovićem i ostalim političkim čimbenicima, modificirati s obzirom na trenutnu političku situaciju. Milinović i Starčević pozivaju sve političke subjekte kojima je u interesu stabilizacija Ličko – senjske županije i donošenje Proračuna za 2019. godinu da se očituju o ovom stavu te najavili da će se pregovori o suradnji nastaviti i u narednom razdoblju.

Oglasio se i nositelj nezavisne liste „Bura promjena” Ante Dabo vezano uz aktualnu političku situaciji u županiji. „U ovom političkom trenutku, nakon održanih izvanrednih izbora za skupštinu Ličko – senjske županije, stalo nam je da se smire političke tenzije i otvore konstruktivni razgovori političkih opcija koje žele suradnju u smislu podržavanja proračuna i projekata od kapitalne važnosti za županiju. Bura promjena je u svojoj srži, od svog nastanka, okrenuta budućnosti, građenju boljih uvjeta za život i rad u svim našim mjestima, i u Lici i u Primorju i u Novalji. U tom smislu pozdravljam razgovore koji su vođeni između gospodina Darka Milinovića i Karla Starčevića. Izborna je kampanja završila i situacija traži odgovorno ponašanje i mudre odluke”, stoji u priopćenju koje potpisuje Ante Dabo.

U javnost su istupile i udruge proistekle iz Domovinskog rata koje pozdravljaju razgovore Milinović -Starčević u cilju donošenja proračuna. U priopćenju iz kabineta župana stoji: „Župan dr. Darko Milinović održao je danas sastanak sa predstavnicima Udruga proisteklim iz Domovinskog rata. Udruge su se interesirale za Proračun za 2019. godinu te im je župan pojasnio koji su vremenski okviri za donošenje novog proračuna. Predstavnici udruga pozdravili su razgovore između Milinovića i Starčevića u cilju što skorijeg donošenja proračuna kako bi putem javnog poziva mogli aplicirati na isti, što sada nije moguće zbog privremenog financiranja. Izrazili su svoje uvjerenje, kao i prije nekoliko mjeseci da će prevladati razum te da će proračun biti usvojen u što skorijem vremenu. Župan im se zahvalio na potpori te dao obećanje da će učiniti sve kako bi proračun bio donesen što je moguće prije”.

 

error: Content is protected !!