Ministarstvo kulture podupire Muzej Grada Crikvenice

Crikvenički muzej dobio je sredstva za izložbu „Prva na Jadranu“, ciklus predavanja „Ćakule o baštini” te za obnovu gradine Badanj

Crikvenica – Muzej Grada dobio je sredstva od Ministarstva kulture Republike Hrvatske financijska sredstva za svoja tri programa. Crikvenički gradski muzej javio se na Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2019. godinu. Tri prijave i tri potpore.

Ministarstvo kulture poslalo je u Crikvenicu 15 tisuća kuna za izložbu o prvoj trajektnoj liniji na Jadranu, Crikvenica – Šilo, „Prva na Jadranu“. Od Ministarstva se dobilo pet tisuća kuna za edukativni program „Ćakule o baštini”. Radi se o ciklusu predavanja za građane, s fokusom na maritimnu baštinu. Ciklus koji bi trebao otkriti gdje je Crikvenica po pitanju maritimne baštine, u kojem pravcu ide, što se može napraviti, koje su mogućnosti zaštite maritimne zaštite te ciklus koji će navesti primjere dobre prakse, održat će se na jesen. Ministarstvo kulture od 2013. godine prati obnovu gradine Badanj. Tako je i ove godine, Ministarstvo je za Badanj rezerviralo 150 tisuća kuna.

Od Turističke zajednice grada Crikvenice Muzej je dobio pet tisuća kuna za izložbu „Prva na Jadranu”. Aktivnosti vezane uz Kotor, u okviru programa 27 susjedstava u sklopu EPK 2020, prijavljeni su na natječaj Primorsko-goranske županije za javne potrebe u kulturi.

Ravnateljica Muzeja Grada Crikvenice Silvija Huljina za svibanj najavljuje dvije izložbe. Jednu početkom, drugu krajem svibnja. „Prva na Jadranu“ smjestit će se na katu, a u podrumskom prostoru izložit će se izložba o Ljubavnoj cestici.

error: Content is protected !!