Lučka uprava Senj na konferenciji projekta Framesport u Veneciji

Projekt je dio FRAMEwork inicijative za poticanje održivog razvoja jadranskih luka od lokalnog i županijskog značaja

SENJ Godinu i pol nakon službenog početka projekta Framesport (FRAMEwork inicijativa za poticanje održivog razvoja jadranskih luka od lokalnog i županijskog značaja) koji se provodi u sklopu Programa Interreg Italija – Hrvatska, stiže se do prekretnice projekta u vidu konferencije “Zeleniji, pametniji, povezaniji: novo doba za luke od lokalnog i županijskog značaja”. Na konferenciji će se predstaviti postignuti rezultati i napredak projekta. Konferencija se održava u utorak (14. prosinca) u prostorijama IUAV Sveučilišta u Veneciji (Aula Magna Tolentini).

Među 15 projektnih partnera je Lučka uprava Senj. Hrvatsku u projektu predstavljaju Lučka uprava Umag – Novigrad, Primorsko – goranska županija, Županijska lučka uprava Zadar, Lučka uprava Šibenik, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Logoteam d.o.o., Euro-Mediteranski centar za klimatske promjene i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH.

Konferencija je prilika da se široj javnosti predstavi trenutna faza spomenutog projekta prekogranične suradnje koji za cilj ima promicanje integriranog i održivog razvoja jadranskih luka od lokalnog i županijskog značaja. Ona će također označiti početak druge faze projekta kada će započeti jača suradnja i dijalog s dionicima u projektu, odnosno rasprava koja će omogućiti definiranje prioriteta i glavnih izazova s kojima se treba uhvatiti u koštac te na taj način otvoriti put razvoju zajedničke strategije koja će podržati cjelokupni razvoj jadranskih luka. Među govornicima konferencije bit će prisutni predstavnici nekih od 15 projektnih partnera te lokalnih i nacionalnih vlasti dviju zemalja.