Martinja va Grižah nudi pet dana punih događanja

Tradicionalna manifestacija kojom se u Grižanima obilježava dan mjesta odnosno blagdan svog zaštitnika sv. Martina starta prekosutra

GRIŽANE “Martinja va Grižah”, tradicionalna manifestacija kojom se u Grižanima obilježava dan mjesta odnosno blagdan svog zaštitnika sv. Martina starta prekosutra. Ponudit će pet dana ispunjenih događanjima. Program počinje u četvrtak u 16,30 sati blagoslovom i svečanim podizanjem zastave Grižana. U 17 sati je Martinja za mićih. U petak je tradicionalno ocjenjivanje i smotra vina. Subota nudi martinjski turnir u boćanju, a poslije podne je predstavljanje zbirke pjesama Kanat jubavi. U nedjelju u deset sati je zakazan Martinjski kotlić, turnir u marijašu i pikado turnir. Na sam blagdan, u ponedjeljak, koncelebriranu misu predvodi mons. Sanjin Francetić, a program završava koncertom tamburaškog sastava KUD-a Dr. Antuna Barac i zbora Trisagion iz Bakra.
Organizatori manifestacije su TZ Vinodolske općine, Udruga za očuvanje narodnih običaja Juraj Julije Klović Grižane-Belgrad, MO Grižane-Belgrad, Boćarski klub Grižane, KUD Dr, Antun Barac Grižane, Pastoralno vijeće sv. Martina, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolse općine – podružnica Grižane. Pokrovitelji su Vinodolska općina i LD Srndać.

 

 

error: Content is protected !!