Mesopustu pripremaju oproštaj u Senju i Sv. Jurju

U Senju će se program odvijati na Trgu Dvorac, a u Svetom Jurju na rivi

SENJ Na Barjamus od Mesopusta pozivaju Turistička zajednica Grada Senja, Grad Senj i Karnevalski odbor Grada Senja u utorak,1. ožujka 2022. godine. Program će započeti maškaranom povorkom koja će krenuti u 16 sati od Velikih vrata do Trga Dvorac. Na Dvorcu će uslijediti prigodni program uz koji će se oprostiti od Mesopusta te predstaviti novi broj humoristično – satiričnog lista Metla i škavacera.

Najmlađe će razveseliti klaun Srećko sa svojom predstavom Klaunovska posla i krafnama, a za odrasle će biti spravljena maškarana maneštra, frite i vino. Za glazbeni maškarani štimung pobrinut će se Duo Mesopustari i VIS Bonaca.
Dico, mladežino i svi vi trunčić stariji koji volite senjsku maškaranu užancu teplo Vas pozivljemo da svi zajedno damo timbar barjamusu od senjskog mesopusta, pozivaju organizatori.

I u Svetom Jurju sudit će mesopustu. Mesopusna udruga Mrkači poziva u utorak, 1. ožujka 2022. godine na Mesopust u Svetom Jurju. Članovi udruge tradicionalno će uz muziku i pošalice od ranog jutra obilaziti kućanstva u Svetom Jurju, a završnica svetojurskog šušura započinje u 20 sati na Rivi u Svetom Jurju, gdje će se Mesopustu suditi za sve loše što se dogodilo u protekloj godini. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se Trio Novi iz Novog Vinodolskog. Svi ste pozvani da se maškarate i zabavite na svetojurskom Mesopustu, pozivaju Mrkači.