Ministarstvo kulture podupire šest knjižnica Hrvatskog primorja s 256 tisuća kuna

Sredstva dobivena putem natječaja uglavnom su namijenjena za nabavu knjižne i neknjižne građe 

Bakar – Ministarstvo kulture Republike Hrvatske usmjerit će 248 tisuća kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe u šest knjižnica Hrvatskog primorja. Ministarstvo kulture odobrava sredstva temeljem prijave na “Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2020. godinu”. Financiranje nabave knjižne i neknjižne građe samo je jedno od 18 programskih područja koje financira Ministarstvo kulture. Na Poziv ministarstva pristiglo je 398 prijava iz čitave Hrvatske. Odobreno je financiranje 358 programa u ukupnom iznosu od 17,8 milijuna kuna.

Gradska knjižnica Crikvenica dobit će 80 tisuća kuna, gradske knjižnice Bakar i Senj dobit će po 40 tisuća kuna. Narodna knjižnica i čitaonica Kraljevica obogatit će fond s 33 tisuće kuna, Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski na natječaju je dobila 30 tisuća kuna, a Narodna knjižnica i čitaonica Bribir 25 tisuća kuna.

U sklopu programskog područja “Akcije i manifestacije u knjižničnoj djelatnosti” Gradska knjižnica Crikvenica dobila je šest tisuća kuna za Bebeteku – program razvoja publike dok je Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski dobila dvije tisuće kuna za Malu glagoljsku akademiju.