Mladi crikvenički šahist Sundać osvojio online turnir

U kadetskoj konkurenciji zlato je uzeo Ivano Tomljanović, a srebro Vid Krešić

CRIKVENICA Mladi crikvenički šahist Ivano Sundać pobjednik je juniorsko-kadetskog turnira “Daljinski proljetni izazovi” u organizaciji ŠK Dvoržak iz Rovišća. Na turniru koji je okupio pet šahovskih klubova, zaigralo je petero šahista iz ŠK Crikvenica. Igralo se tijekom travnja, svatko svojim tempom, birajući s kim i kad će odmjeriti snage s popisa prijavljenih igrača.
Najviše partija na turniru odigrao je Ivano Sundać dajući šansu i kvalitetnijim i manje ozbiljnijim igračima. Ivanov trijumf na “Daljinskim proljetnim izazovima” nije jedini online uspjeh. U travnju je 11-godišnji Ivano osvojio, tri druga mjesta i jedno treće na online šahovskim turnirima. Osim kadetskih uspjeha, Ivano je ostvario prvu pobjedu protiv jednog velemajstora. I to na međunarodnom online šahovskom turniru “Gospodaričev memorijal” u organizaciji Šahovskog kluba Postojna.

Zlatnu kadetsku medalju na “Daljinskim proljetnim izazovima” ponio je 11-godišnji Ivano Tomljanović, jedan od najboljih crikveničkih kadeta, aktualni nositelj brončane županijske medalje do 15 godina, šahist koji na državnim prvenstvima ulazi u top deset igrača. Tijekom travnja osvojio je na online turnirima još dva druga i jedno treće mjesto.

Ivano Tomljanović

Kadetsko srebro osvojio je Vid Krešić, aktualni viceprvak Hrvatske do deset godina u ubrzanom tempu, aktualni prvak Primorsko-goranske županije do 11 godina. Vid je na online turnirima u travnju osvojio po jedno prvo, drugo i treće mjesto.

Vid Krešić